Stookvrienden, ik oefen met mijn band in een ruimte bij een boer die in uien handelt. Gezien dat de mij zeer gezinde boer continu aandringt dat ik een kistje uien mee naar huis moet nemen, komt de snode gedachte in mij op om te kijken of uien te verstoken zijn! (Uiteraard vertel ik aan de boer dat ik de uien gebruik om te bakken bij de Hamburgers,,,) Wie-o-wie heeft er ervaring met het verwerken van uien? Ik hoor graag.
6,1gr suiker per 100 gram ui - te weinig vergistbaar materiaal. Om een praktisch voorbeeld te geven : 17 gram suiker op 1 liter mash geeft 1% alcohol. Dus jij zou al +/- 300 gram uien nodig hebben op 1l mash voor een alcoholpercentage van 1%. Een alcoholpercentage krijgen van 4% of meer lukt al niet omdat je volume ui dan het volume mash overstijgt. Je kan altijd suiker toevoegen, maar je zou er teveel moeten toevoegen om een bruikbare mash te krijgen en dan spreek ik nog niet over de smaak van rauwe uien in je destillaat ...
Maar ik hoor 't graag van je als je toch probeert ....
Nimnrax dat is een goeie.hahaha.maar ik heb wel eens moonshine van wortels gedronken,daar zit schijnbaar genoeg suiker in,en is goed voor de ogen,hahaha?Gr.?Chris.V.
@ndre, komt door de esoterische olie in de ui. Je jankt je ogen uit je kop. Tijdens de stook dus afstand bewaren(50meter), en ohja! T werkt beter dan pepperspray.... En Dre, ik jank met je mee. Niet te harden 😉
En veel wc filter papier gebruiken voor de foezeltjes...hahaha
Ik werk zelf in een kas met gele paprika en heb wel eens een kist 2e klas paprika's mee naar huis genomen om te vergisten. waarom weg gooien als je er ook nog wat van kan maken was de gedachte.
uit mn hoofd iets van 15 kg paprika (zonder steel en zaadlijsten) door de mixer gehaald en 5kg suiker bij gedaan en aangevuld tot 30 liter volume.
Gestookt en tot de conclusie gekomen dat het zo ranzig als wat is. het idee kwam van Moonshiners op Discovery Channel die in hun maiswishky jalapeño pepers toevoegde voor meer pit in hun Cajun Moonshine.