Rene ik zeg altijd s’avonds grote jonge s’morgens grote jonge
Wij hebben hier een spreekwoord, " s'avonds grote jan s'morgens kleine man", meestal is dat wel zo, hi hi hi....
grts
Geen last van,die is dan ook grote man.hahaha.gr.?Chris.V.
dinsdag was alles weer ok met me en de liters drank eruit. Dacht van nu ga ik beginnen de ketel in orde te stellen . Valt die om...resultaat T-stuk afgebroken en zit ik daar weer mee. Vandaag al het materiaal gaan halen om dat T-stuk terug vast te krijgen en ineens ook speciale silicone om de toevoer- en afvoerleidingen te dichten + een kraantje om de toevoer van water te kunnen regelen zodat ik niet altijd naar buiten moet. Straks monteren en dan morgen ...hopelijk ... eindelijk beginnen te stoken. Zaterdag en zondag en maandag is het dan weer carnaval. nog 3 weken en het is hier ook weer gedaan grts
Silicone ? Neem aan dat je t over de water toe en afvoer hebt ?
Normaal gebruik je daar teflon voor .
ja oengabunga het gaat inderdaad over de water toe en afvoerleidingen. Siliconen en alcohol is geen goede combinatie om het zacht uit te drukken
Zit nu mijn druiven voor de tweede keer te stoken,5ltr van 85%nu komt nog +-5ltr van gemideld 50-55% morgen verdunnen en op eiken.gaat weer goed hier,hahaha vieren zat.mijn verjaardag dus de kelder moet aan gevuld worden.?gr.?Chris.V.
Net 18 ltr.van 43% op eiken gelegd,is de opbrenst van 100 kg druiven zonder suiker en twee keer gestookt,dus mag vanavond wel weer een flesje uit de kelder halen,hahaha gr.??Chris.V.
Hey Chris net 25 liter verstookt mooie opbrengst van 4 liter 93 ABV , Heb nog een Gin staan van 12 weken oud die gaan we vanavond drinken.
ik lees hier nu even over mais likeur, die maak ik vaak. om dat ze deze veel vragen,kan niet mee met het stoken.
en idd zoals chris V zegt breng je die aan de kook.
maar ik heb onder vonden dat je juist ietsje meer smaak krijgt om de mais eerst te schroten . dan neem ik 1,5 kilo geschrote mais 6 kilo suiker en een pakje vodka gist op 25 liter water . dan laat ik die uit gisten en wat bezinken en stook ik die een maal. en ik versnijd die op 43 graden . normaal zou ik die nog moeten 48 uren lageren . maar ik heb de tijd niet . te veel vraag er naar, ik heb ook maar twee handen en ene kop.
mvg gerdy
Gisteren trouwdag en verjaardag gevierd,??????veel.nu een biertje morgen weer werken.gr.???Chris.V.
Deze 2 heb ik net gedronken.....citroen en kaneel.
Mijn eerste stook van 2 weken geleden.mmm
Ik moet jou toch eens snel gaan bellen Chris.....
Tijd voor een update. De mash is voor de 1e keer verstookt.
Het begin van de run waren de geuren fruit achtig en fris, het midden van de run had mais geuren en het eind had walnoot achtige geuren.
De smaakt van het destilaat is relatief neutraal met een notige afdronk.
Al met al prima maar zeker nog niet klaar.
Momenteel zit het in weckpotten met gebrand vijgenhout. Ik ga het smaak laten ontwikkelen en daarna nog een keer stoken en dan nog een keer op vers getoast vijgenhout leggen.
De backset van de ketel heb ik gebruikt om weer suiker in op te lossen voor een sour mash. Hierbij heb ik het gistbed van de 1e gistton bewaard, de backset met suiker, en 2,5 kilo geschroot chateau lighy whisky mout bij gedaan.
Dit is het volgende experiment.
update tijd.
De sour-mash smaakt heerlijk, kan niet wachten tot die van het vat komt. ben nu met de 3e generatie bezig. grote gistton op dezelfde manier als hierboven. 2.5 kilo chateau light mout op het oude gistbed met een beetje van de oude mout er nog bij.
de oude mout die ik niet meer zou gebruiken en weg zou gooien normaal gesproken heb ik in een kleine gistton gedaan daar suiker en hop bij gedaan als volgende experimentje.
zit nu de laatste sourmash uit de ketel te knijpen in de kou. updates over de volgende stooksels volgen.
Hier een paar borrelttjes gedronken afgelopen weekend.
Lekker, leuk en gezellig!