Meldingen
Alles wissen

Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Pagina 41 / 127

dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Rene ik zeg altijd s’avonds grote jonge s’morgens grote jonge

Wij hebben hier een spreekwoord, " s'avonds grote jan s'morgens kleine man", meestal is dat wel zo, hi hi hi....

grts

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Geen last van,die is dan ook grote man.hahaha.gr.?Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

dinsdag was alles weer ok met me en de liters drank eruit. Dacht van nu ga ik beginnen de ketel in orde te stellen . Valt die om...resultaat T-stuk afgebroken en zit ik daar weer mee. Vandaag al het materiaal gaan halen om dat T-stuk terug vast te krijgen en ineens ook speciale silicone om de toevoer- en afvoerleidingen te dichten + een kraantje om de toevoer van water te kunnen regelen zodat ik niet altijd naar buiten moet. Straks monteren en dan morgen ...hopelijk ... eindelijk beginnen te stoken. Zaterdag en zondag en maandag is het dan weer carnaval. nog 3 weken en het is hier ook weer gedaan grts

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Silicone ? Neem aan dat je t over de water toe en afvoer hebt ?

Normaal gebruik je daar teflon voor .

 

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ja oengabunga het gaat inderdaad over de water toe en afvoerleidingen. Siliconen en alcohol is geen goede combinatie om het zacht uit te drukken

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Zit nu mijn druiven voor de tweede keer te stoken,5ltr van 85%nu komt nog +-5ltr van gemideld 50-55% morgen verdunnen en op eiken.gaat weer goed hier,hahaha vieren zat.mijn verjaardag dus de kelder moet aan gevuld worden.?gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Net 18 ltr.van 43% op eiken gelegd,is de opbrenst van 100 kg druiven zonder suiker en twee keer gestookt,dus mag vanavond wel weer een flesje uit de kelder halen,hahaha gr.??Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 445
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hey Chris net 25 liter verstookt mooie opbrengst van 4 liter  93 ABV , Heb nog een Gin staan van 12 weken oud die gaan we vanavond drinken.

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik lees hier nu even over mais likeur, die maak ik vaak. om dat ze deze veel vragen,kan niet mee met het stoken.

en idd zoals chris V zegt breng je die aan de kook.

maar ik heb onder vonden dat je juist ietsje meer smaak krijgt om de mais eerst te schroten . dan neem ik 1,5 kilo geschrote mais  6 kilo suiker en een pakje vodka gist op 25 liter water . dan laat ik die uit gisten en wat bezinken en stook ik die een maal. en ik versnijd die op 43 graden . normaal zou ik die nog moeten 48 uren lageren . maar ik heb de tijd niet . te veel vraag er naar, ik heb ook maar twee handen en ene kop. 

mvg gerdy 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Gisteren trouwdag en verjaardag gevierd,??????veel.nu een biertje morgen weer werken.gr.???Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 41
(@mailo)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden


Deze 2 heb ik net gedronken.....citroen en kaneel.
Mijn eerste stook van 2 weken geleden.mmm

Beantwoorden
Berichten: 41
(@mailo)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik moet jou toch eens snel gaan bellen Chris.....

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Tijd voor een update. De mash is voor de 1e keer verstookt.

Het begin van de run waren de geuren fruit achtig en fris, het midden van de run had mais geuren en het eind had walnoot achtige geuren.
De smaakt van het destilaat is relatief neutraal met een notige afdronk.
Al met al prima maar zeker nog niet klaar.
Momenteel zit het in weckpotten met gebrand vijgenhout. Ik ga het smaak laten ontwikkelen en daarna nog een keer stoken en dan nog een keer op vers getoast vijgenhout leggen.

De backset van de ketel heb ik gebruikt om weer suiker in op te lossen voor een sour mash. Hierbij heb ik het gistbed van de 1e gistton bewaard, de backset met suiker, en 2,5 kilo geschroot chateau lighy whisky mout bij gedaan.
Dit is het volgende experiment.

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

update tijd. 

De sour-mash smaakt heerlijk, kan niet wachten tot die van het vat komt. ben nu met de 3e generatie bezig. grote gistton op dezelfde manier als hierboven. 2.5 kilo chateau light mout op het oude gistbed met een beetje van de oude mout er nog bij. 

de oude mout die ik niet meer zou gebruiken en weg zou gooien normaal gesproken heb ik in een kleine gistton gedaan daar suiker en hop bij gedaan als volgende experimentje.

zit nu de laatste sourmash uit de ketel te knijpen in de kou. updates over de volgende stooksels volgen.

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

http://whiskyfestival.be

Hier een paar borrelttjes gedronken afgelopen weekend.

Lekker, leuk en gezellig!

Beantwoorden
Pagina 41 / 127
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?