Meldingen
Alles wissen

Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Pagina 74 / 127

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Een maaskantje,ga zo naar Duitsland,dan een Duits biertje of,????????????????????

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja dat Duits biertje ging er wel in pfffff.dat stoken morgen word niks denk ik?

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Geheelonthouder gedurende 3 achtereenvolgende dagen in de week ...... maar goed dat een week 7 dagen telt. Die 3 waardeloze dagen dienen om volledig uit te kijken naar de 4 toffe dagen 🙂

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja ik heb ook al 24 uur niets gedronken,en dat met een kelder vol,schande schande dit gaat mij te ver,nu ga ik er een drinken?norok

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Krijg vandaag 11 man op bezoek,gaan bbq.dus dat kan niet zonder drank.????????

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Leuk gezelschap en BBQ kan nooit zonder (eigen gebrouwen) spraakwater. Veel plezier toegewenst! Ik ben nog maar een dikke maand geleden begonnen met destilleren maar kijk nu al uit naar de kerstavonden en eindejaarsfeesten om mijn eerste brouwsels te delen met vrienden en familie 🙂 Mijn beperkte voorraad zal er gauw doorheen zijn.....

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bon Secour Ambrée, een wat donker bier met een goede afdronk. Moest vandaag mee gaan winkelen, bij prik&tik, heb daar een 13 verschillende biertjes meegenomen, om beter een smaakpalet te krijgen. (Proeven volgens partner) Ik offer me met tegenzin op.

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1167
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

1. Whisky helpt het immuunsysteem

Een goed glas whisky nuttigen van tijd tot tijd sterkt het immuunsysteem aan. Volgens onderzoek van de Australische Monash universiteit geeft een dagelijkse glas whisky een flink steuntje in de rug aan je immuunsysteem. De vitamine C en antioxidanten aanwezig in whisky hebben een goed effect. Dit betekent natuurlijk overigens niet dat je de volgende keer maar een glas Glenfiddich bij het ontbijt moet nemen.

2. Whisky helpt tegen dementie

Volgens wetenschappers helpt whisky zelfs tegen Alzheimer en dementie. De meningen zijn nog verdeeld en vanzelfsprekend heerst er nogal wat controversie over sterke alcoholische dranken. Over een ding is men het echter eens, ellaginezuren zijn een belangrijk wapen bij de bestrijding van deze verschrikkelijke ouderdomsziekte. Het zou fantastisch zijn wanneer een whisky op zijn tijd zou kunnen helpen. Ook hier geldt natuurlijk, te veel whisky heeft een tegenovergesteld effect.

3. Whisky kan helpen tegen hartaandoeningen en bloedpropjes

Uit recent onderzoek bleek dat het nuttigen van whisky een positief effect heeft op het verminderen van bloedpropjes. Whisky is een bloedverdunner en verlaagt daardoor de kans op het ontstaan van bloedpropjes. Daarnaast versterkt het tevens de hoeveelheid ‘goed’ cholesterol in je lijf. Van tijd tot tijd een gematigde hoeveelheid whisky over een regelmatige tijdsperiode leidt tot wel een 50% lagere kans op een beroerte of een hartaanval.

4. Whisky kan helpen diabetes en kanker te voorkomen

Whisky heeft aantoonbaar bewezen de kans op diabetes te verlagen met wel 30-40%. Een goed glas whisky van tijd tot tijd helpt je lijf insuline- en glucoseniveau te reguleren. Nog hoopgevender nieuws is het effect van whisky op de aanmaak van kankercellen in het lichaam. De mens is altijd op zoek naar nieuwe manieren, voedingsmiddelen en medicijnen om deze ziekte aan te pakken. Door de grote hoeveelheid antioxidanten in whisky, helpt dit bij het voorkomen van deze verschrikkelijke ziekte.

5. Whisky maakt minder dik dan andere dranken!

Door het lage aantal calorieën en suikers in whisky is de drank een minder grote aanslag op je strakke zomerlijf dan wijn of bijvoorbeeld bier. Sterker nog, uit recent onderzoek blijkt dat whisky zelfs helpt bij het lijnen. Veel mensen associëren drinken met de welbekende bierbuik. Niettemin heeft het drinken van whisky (met mate) geen directe invloed op je gewicht. Deze overheerlijke drank bevat geen vetten, heeft een zeer laag natriumgehalte en de kleine hoeveelheid suikers die de drank bevat worden snel afgebroken door het lichaam.

Dus wat denken jullie wat ik ga drinken?.

Gezonde feestdagen gewenst, 

Groet, @ndré???

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En anders pak je maar een biertje 😉

 

1. Bier houdt je hart gezond

Het drinken van wijn wordt vaak geassocieerd met een verminderde kans op hart- en vaatziekten. Uit recent onderzoek blijkt dat bier óók goed voor je hart is, gemiddelde bierdrinkers hebben 42 procent minder kans op hartziekten vergeleken met niet-drinkers. Ook is het goed om te weten dat de onderzoekers aanraden om niet meer dan 1 biertje per dag te nuttigen.

2. Langer leven

Bier is niet het levenselixer, maar onderzoekers aan Virginia Tech ontdekten dat regelmatige en gemiddelde bierdrinkers wel 19 procent minder kans hebben om plotseling te overlijden dan geheelonthouders. Santé!

3. Creatieve boost

Geniale ideeën ontstaan vaak onder het genot van een biertje, dit is geen toeval. Uit onderzoek gepubliceerd in the Journal Consciousness and Cognition blijkt dat het wegtikken van twee pilsjes je creativiteit kan boosten. Tijdens het onderzoek keken 40 mannen een film terwijl ze verbale puzzels moesten oplossingen. Degenen die een alcoholpercentage van 0.075 in hun bloed hadden, losten de puzzels enkele seconden sneller op dan de nuchtere deelnemers.

4. Biedt bescherming tegen Alzheimer

Los van het feit dat bij veel mannen het korte termijn geheugen na een aantal biertjes niet meer optimaal werkt, blijkt dat bier wel degelijk een beschermende werking heeft voor het geheugen. Recent onderzoek ontdekte dat Xanthohumol, een werkende stof in hop (dit geeft smaak van bier), in staat is om je hersenen te beschermen tegen degeneratieve aandoeningen, zoals Alzheimer en Parkinson.

5. Het versterkt je botten

Drink jij met moeite regelmatig een glas melk voor je botten? Onderzoek uit 2009 toont aan dat de verhoogde niveaus van silicium in bier kan bijdragen aan een hogere botdichtheid.

6. Bier bevat minder calorieën dan een glas jus d’orange

Dit is dé reden waarom je op vakantie heus wel eens een biertje bij het ontbijt kunt bestellen – Guinness maakte statistieken openbaar waaruit bleek dat zware stout bier minder calorieën bevat dan jus d’orange.

7. Beschermende werking tegen diabetes type 2

Nederlandse onderzoekers analyseren 38,000 mannelijke gezondheidsprofessionals en ontdekten dat degenen die gedurende de 4 jaar van matige drinker veranderden in gemiddelde drinkers, minder kans hadden op diabetes type 2. Dit betekent dus niet meteen dat je je alcoholgebruik fors omhoog moet schroeven, het werkt namelijk niet als je al gemiddeld drinkt en opeens veel gaat drinken.

8. Het helpt je herstellen na een workout

Volgens Spaans onderzoek is een post-workout biertje effectiever dan een flesje water. Onderzoekers lieten studenten trainen totdat hun lichaam een bepaalde temperatuur bereikte. Vervolgens hydrateerden ze deze studenten met water of bier. Wat bleek, de studenten die bier dronken waren meer gehydrateerd dan degenen die water dronken.

9. Bier helpt tegen stress en angst

Gemiddelde alcoholconsumptie kan stress en angsten verminderen, ook wel de grootste bijdragers aan hartziekten genoemd. Volgens the Mayo Clinic vermindert alcohol je kans op overlijden door een hartziekten en vermindert het mogelijk je kans op hartaanvallen.

Cheers!

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1167
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

En dan heb je de slogan, drank maakt meer kapot dan je lief hebt, Als je de media mag geloven en maar vaak genoeg hoort ga je het bijna geloven.

Maar wij weten wel beter met ons zelfgestookte ????Cheers.

Groet, @ndré??

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik ga met een gerust hart de feestdagen te gemoed, alhoewel.... er staat niets over likeur. Lekker dan, heb ik me gek gespaard met de walnootlikeur.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Aan likeur zou ik me maar niet wagen......... lever die hier maar in 🙂

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Vandaag een Moinette brune, een goed bier, met voor mij, nog net een te hoge IBU, dit getal kan op het etiquete staan, en geeft de International Biterness Units. Hoe hoger het getal de hoger de bitterheid. Moinette heeft een bitterheid van 35 IBU. Dit lijkt oninteressant, maar dit kan, zoals bij mij, een groot verschil maken tussen goed , lekker, en heerlijk. Vele bieren die niet zo bitter zijn, gaan over naar de wat zoetere smaak.

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Overigens is het IBU gehalte vaak afhankelijk van de hop, maar een hoge IBU hoeft niet bitter te zijn, doordat uw maisch, en andere toevoegingen uw smaakbitterheid goed kunnen onderdrukken. Ik heb voor morgen een Dead Man’s Hand, met een IBU van 80, maar zijn smaak is ook afhankelijk van andere smaken. Aangegeven wordt chocolade ,koffie, caramel, en rozijnen. Dus ik ben benieuwd. Ook komt er nog een Duchesse de Bourgogne, een Paix Dieu, een Klevere 10, een Boerke,Neuzenbier,  Etc. Etc.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Christmas Ale Bio met een berekende Tinseth IBU van 31.

Beantwoorden
Pagina 74 / 127
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?