Meldingen
Alles wissen

Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Pagina 80 / 127

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Vandaag een Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Whisky infused (11,7%)

Een heerlijk bier met een infusie van Gouden Carolus single malt whisky. Krachtig en volmondig met sublieme toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

 

Het is weekend, daarom een lekker zelfgebrouwen Bio Pilsje 🙂

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ziet er lekker uit, na gisting op fles hoe lang laat je het liggen voor je er aan begint.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik proef altijd een flesje na een week en na twee weken. Dit om te kijken hoe de hergisting op fles wordt. En dan.... tja wanneer ik zin krijg pak ik er een. Moet zeggen dat ik hem al heel snel erg lekker vond en dat hij dat nog steeds is. Jan laat hem wat langer liggen maar ik denk dat hij er stiekem ook al heel wat op heeft 🙂

Hoever is jouw Bio Pils Dumo?

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik proef ook regelmatig, maar heb ook veel voorraad. Ik heb nog 60 flesj3s van 33 cl en 10 halve liters ? gebrouwen in December. Echt een heel goed pilsje. Ik denk dat hij nu toch wel op zn best is.

Maar de overige biertjes proef ik nu ook al hoor, de Dusseldorf Alt is nog erg jong maar nu al heel erg lekker. 

 

Gewoon regelmatig proeven dus ?

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

k proef altijd een flesje na een week en na twee weken. Dit om te kijken hoe de hergisting op fles wordt. En dan…. tja


Je hebt het ook zooo zwaar he,Munckerik?:-) 🙂 🙂  Cheers man(nen) 😉

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Cheers Nim maar....... hoe is het eigenlijk met jouw brouwsel? 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoever is jouw Bio Pils Dumo?

Morgen gaat de tweede week van de her gisting op fles in.

Ik heb er eergisteren  enen open gedaan je ziet er wat bubbels in maar het zijn nog Engelse pinten niks van schuim.

grts.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb er eergisteren  enen open gedaan

T'is gelijk gijle, ik kan der niet afblijven. 😉 🙂

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Het voordeel is dat we er ook niet vanaf hoeven te blijven 😉

Het schuim wordt wel beter hoor (wanneer je voldoende bottelsuiker hebt toegevoegd). Mooi stabiel en blijvend tot de laatste slok. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Mijn Tripels bevatten inmiddels veel koolzuur maar het schuim verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ik heb wel ergens gelezen dat zware bieren veel langer moeten rijpen. Ik las ergens dat je voor iedere procent alcohol een week moet rekenen, dat is dus 12 weken voor mijn Tripel ?

Toch drink ik er af en toe 1 van, ook zonder schuim is het een erg lekker bier.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

wanneer je voldoende bottelsuiker hebt toegevoegd

7 gram per liter als ik niet misteld heb.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat is voldoende.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Was bij al mijn tripels ook. Naarmate de tijd verstrijkt werd het schuim stabieler en bleef ook langer aanwezig.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Om On Topic te blijven, zojuist een Dusseldorf Alt opengetrokken.

Prachtig schuim, amper 2 weken in de fles

Beantwoorden
Pagina 80 / 127
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?