Vandaag een Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Whisky infused (11,7%)
Een heerlijk bier met een infusie van Gouden Carolus single malt whisky. Krachtig en volmondig met sublieme toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.
Het is weekend, daarom een lekker zelfgebrouwen Bio Pilsje 🙂
ziet er lekker uit, na gisting op fles hoe lang laat je het liggen voor je er aan begint.
Ik proef altijd een flesje na een week en na twee weken. Dit om te kijken hoe de hergisting op fles wordt. En dan.... tja wanneer ik zin krijg pak ik er een. Moet zeggen dat ik hem al heel snel erg lekker vond en dat hij dat nog steeds is. Jan laat hem wat langer liggen maar ik denk dat hij er stiekem ook al heel wat op heeft 🙂
Hoever is jouw Bio Pils Dumo?
Ik proef ook regelmatig, maar heb ook veel voorraad. Ik heb nog 60 flesj3s van 33 cl en 10 halve liters ? gebrouwen in December. Echt een heel goed pilsje. Ik denk dat hij nu toch wel op zn best is.
Maar de overige biertjes proef ik nu ook al hoor, de Dusseldorf Alt is nog erg jong maar nu al heel erg lekker.
Gewoon regelmatig proeven dus ?
k proef altijd een flesje na een week en na twee weken. Dit om te kijken hoe de hergisting op fles wordt. En dan…. tja
Je hebt het ook zooo zwaar he,Munckerik?:-) 🙂 🙂 Cheers man(nen) 😉
Cheers Nim maar....... hoe is het eigenlijk met jouw brouwsel?
Hoever is jouw Bio Pils Dumo?
Morgen gaat de tweede week van de her gisting op fles in.
Ik heb er eergisteren enen open gedaan je ziet er wat bubbels in maar het zijn nog Engelse pinten niks van schuim.
grts.
Ik heb er eergisteren enen open gedaan
T'is gelijk gijle, ik kan der niet afblijven. 😉 🙂
Het voordeel is dat we er ook niet vanaf hoeven te blijven 😉
Het schuim wordt wel beter hoor (wanneer je voldoende bottelsuiker hebt toegevoegd). Mooi stabiel en blijvend tot de laatste slok.
Mijn Tripels bevatten inmiddels veel koolzuur maar het schuim verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ik heb wel ergens gelezen dat zware bieren veel langer moeten rijpen. Ik las ergens dat je voor iedere procent alcohol een week moet rekenen, dat is dus 12 weken voor mijn Tripel ?
Toch drink ik er af en toe 1 van, ook zonder schuim is het een erg lekker bier.
wanneer je voldoende bottelsuiker hebt toegevoegd
7 gram per liter als ik niet misteld heb.
Dat is voldoende.
Was bij al mijn tripels ook. Naarmate de tijd verstrijkt werd het schuim stabieler en bleef ook langer aanwezig.
Om On Topic te blijven, zojuist een Dusseldorf Alt opengetrokken.
Prachtig schuim, amper 2 weken in de fles