Meldingen
Alles wissen

Antiek

Pagina 4 / 10

Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

alcohol 80 % -88 % . daarin de kruiden trekken .
Je giet de alcohol door kaasdoek ik ketel .
Vouw kaasdoek met kruiden erin dicht . en kaasdoek dichtbinden met katoen draad en erbij in ketel .
water erbij ! .
En overhalen .
zoveel mogelijk verse kruiden probeer ik te gebruiken maar is vaak lastig .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Was vandaag aan het kijken voor een nieuwe hoed,ik heb er 6 maar,een draag ik het liefst.ik had een broer die 15 jr geleden overleden is die ook altijd een hoed droeg.bij zijn overlijden heb ik een hoed gekregen van de fam.om dat wij twee alleen een hoed dragen.heb hem maar uit de kast gehaald van stof ontdaan en weer in model gemaakt,kijken of hij me staat heeft de zelfde maat,dus passen zal wel,vind het wel een leuk idee om hem ter eren van hem weer te dragen.een goeie hoed mits dat je hem goed verzorgd gaat heel lang mee.net zo als oude ketels.en ik zelf?

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

in Arcen zit nog een echte hoedenwinkel Chris. Ik sta er altijd bij te kijken maar mijn vrouw vind het mij niet staan. Overigens nog een prachtige Statson hangen van mijn moeder. Zij droeg ook altijd een hoed.

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ga ik proberen Robbert, Uitstekende tip. Snel weer een keer alcohol stoken voor dit heerlijke recept. Betreft de verse kruiden, inderdaad vrij lastig. Soms geven gedroogde zelfs nog meer smaak maar ook ik ga indien mogelijk voor vers.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Voor Chris gewoon een franse baret adviseren

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Paola als je van smaken als bitterlemon houd dan is het zeker een aanrader .
Ook lekker met bruine suiker of klontje kandij in glas serveren .

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja juist, voor mij één van de lekkerste dorstlessers. Jammer dat ik geen alcohol meer heb staan, alhoewel nog wel wat vodka van de meergranenborrel. Heb jij vaste  verhoudingen of ‘naar inzicht’?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

met kinabast en valeriaan is gauw erg bitter .
voor 5liter :
60 gr citroen melisse.
15 gr valeriaan .
25 gr kinabast
5 a 7 kruitnagel .
5a 7,5.
- 500 a 750 gram grapefruit schil + vruchtvlees .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

oeps + 30 gr zoethout

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

En een stuk of tien nootmuskaatjes ??? 

Denk een paar gram, Robbert? Of is dat de 5 a 7,5 , wat ik denk?

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik ga van de week gelijk op zoek naar de kruiden ?. Als ik het helemaal klaar heb laat ik het je weten maar duurt natuurlijk wel even. Dank je nogmaals !

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

klopt de 5 a 7,5 gr moet nootmuskaat staan Paolo

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Paolo ik ga eens in Arcen kijken,wist niet dat daar een hoeden winkel zit,bedankt voor de tip.?️‍♂️

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Trouwens over antiek gesproken ik heb nog een mooi hangertje van 67 jr oud als dames zijn die interesse hebben,werk ook nog???

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Vraag ik me af wat voor ‘hangertje’ dat moet zijn, eeeuuh of eigenlijk liever niet ?.

inderdaad Chris, stonden mooie hoeden bij.

Beantwoorden
Pagina 4 / 10
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?