Gisteren mijn 15L stookketel binnen van The Ketelbouwer en ben zeer tevreden over het resultaat .
Hij heeft na mijn vraag bovenop nog een 1/2 inch aansluiting gemaakt voor mijn thermometer ( deze is nog onderweg ).
Nu ga ik eerst zondag een weekje weg en moet nog wat spullen hebben voor mijn klimaatkast aanschaffen, maar daarna kan ik mijn eerste 25L wash gaan maken en dan eindelijk stoken.
Hou jullie op de hoogte van de voortgang.
Ronald bedankt !
.
Nu ga ik eerst zondag een weekje weg en moet nog wat spullen hebben voor mijn klimaatkast aanschaffen, maar daarna kan ik mijn eerste 25L wash gaan maken en dan eindelijk stoken.
Gefeliciteerd en compliment voor je geduld om eerst te wachten op de klimaatkast Ik had het geen week uitgehouden, die klimaatkast heb je overigens helemaal helemaal niet nodig met turbogist. Betweter zal er wel anders over denken dat horen we zometeen dan wel want hij is weer terug uit Lodz heb ik begrepen.
Hahaha, kan inderdaad haast niet wachten, maar de koelkast voor de klimaatkast heb ik al en moet nu toch een week wachten, dus die pakweg halve week kan er ook nog wel bij ;-)..
Weet dat een klimaatkast niet echt hoeft, maar vind de gedachte dat mijn wash bij een constante optimale temperatuur kan gisten wel prettig en voor de kosten hoef je het niet te laten.
Maar dat je een klimaatkast zou moeten hebben, nou nee, maar is gewoon een persoonlijke keuze.
Hahaha, ik was naar de Aldi gelopen en had 25 liter goedkope wijn gehaald. Nogmaals knap!
Hallo CaPo70, gefeliciteerd met je aanwinst.
Ziet er goed uit. We horen wel van je als je aan je eerste stook gaat beginnen.
Suc6
Betweter, dank.
Zal zeker laten weten hoe het met mijn eerste stook gaat.
mooie instalatie . veel plezier ermee ..
Wil het een beetje?
Ben zeer tevreden, eerste stook 5 liter 41% ( terug gelengd ) 🙂
Goed om weer van je te horen op het forum !
Stook jij trouwens altijd je suikerwash voor een tweede keer , ik vind hem namelijk na een keer stoken al prima smaken
Hallo CaPo70, het terugbrengen naar 40% is om er weer schoon water bij te kunnen gooien en de smaak te verbeteren met een 2de stook. Leuk dat je zo lekker bezig bent.
Zeker !
En het kan alleen maar beter worden, ben nu bezig met 1 pot waar ik een zeer goede kwaliteit opengesneden vanillestokje in laat trekken, regelmatig even schudden en over een week even door een koffiefilter halen en dan verouderen en lageren, hoe lang ik dat volhoud is de vraag 😉
Maceren gaat beter met hogere percentages.
Terug mengen met water even een nacht naast elkaar zetten, dan hebben ze dezelfde temp.
1 keer gehad dat het wit uitsloeg.?
Kan ook komen door kalk in het water.
Heb ik gedaan en ziet er goed uit 🙂
Eerst water gekookt, laten afkoelen en toen een dag laten staan zodat ze beide op dezelfde temperatuur waren...