🙂
Â
Siliconenmatjes van de Action zijn alleen zo dun, zouden er ook dikkere te koop zijn ergens ?
Google is je vriend maar dan kom je meer in de bakvormen uit.
Net mijn eerste gin klaargezet, om nu 24 uur te laten trekken en morgen avond of vrijdag morgen, door de ketel heen te slingeren.
wat ik heb gedaan en wil gaan doen op een aanmerkingen zijn natuurlijk welkom.
ik heb twee liter Alc van 92 % met de volgende ingredienten.
20 gr jeneverbessen
2 stuks steranijs
10 stuks cardemomÂ
1/2 kruidnagel
1 gr sereh
1 gr karwijzaad
1 gr zoethout
Dit alles 24 uur laten trekken om daarna mijn Gin Basket te vullen met deze kruiden en dan door mijn Koperen helm  te halen.Â
Hoy,
ik heb ook eens enen gemaakt met n'en steranijs per liter alcohol, ik zou hem niet mee verstoken, of maar één steranijs in uwe kolom doen, tenzij te heel graag anijs smaak hebt, bij mij overheerste de anijs smaak al de andere.
Grts.
Â
Dank je dumo laat ik hem allen mee trekken en gaat hij niet mee in de Basket als ik ga stoken.
He Raymond precies wat ik zoek, bedankt.
Leuk dit item over Gin dit wil ik ook proberen, ben benieuwd naar je resultaat...Â
Ja ben heel benieuwd Gompie wat het gaat worden, zit er aan te denken om het zelfde recept een keer te proberen maar dan zonder 24 uur in alc en dan gewoon alleen in de basket.
vraag me ook af of het niet te veel wordt als ik alles ga verstoken met alles ook nog een keer in de basket maar goed daar komen we maar op een manier achter natuurlijk.
kan altijd nog alles terug mengen en verdunnen  met gewoon alc.
Dank je dumo laat ik hem allen mee trekken en gaat hij niet mee in de Basket als ik ga stoken.
dat is juist wat ik eens wou doen, maar nog geen tijd gehad, laat iets weten hoe hij smaakt, of je hem nog proeft.
grts.
Â
Ik ga hem morgen ochtend stoken, als ik nu al proef krijg die 1 gram zoethout een klein beetje de overhand dus daar haal ik morgen het meeste van uit.
Ben net begonnen met mijn run van gin , moet ik hier ook mijn foreshots apart houden .
maak wel cuts van mijn heads en tails of is dit niet nodig?
zit nu op over de 200 ml en alles loopt lekker alles loopt goed door de gin basket.
zal straks wat foto's plaatsen
Ben nu met de hearts bezig en de smaak is uitstekend met een lichte ondertoon van zoethout.
volgende keer iets minder zodat de andere smaken meer naar boven komen.
Dumo heb een steranijs in de Gin Basket gedaan en je proeft hem wel iets maar niet overheersend .
Gaatjes nog iets opgeboord Jan , en hij loopt goed door, ik merk wel dat je iets hoger moet gaan zitten met de top tempratuur je kan zeg maar overal 3 graden bij optellen voor je heads hearts en tails. de alcohol kwam er op 72 ABV uit en zit nu bij de hearts op 65 ABV.
Dus ik denk toch een soort van reflux om dat de alcohol met een omweg naar de koeler moet.
vraag me af als het de basket langer was geweest of de ABV dan nog meer omhoog zou gaan?
Â
Â
Meer dan genoeg ruimte voor al de kruiden.
moet maar patent en octrooi aanvragen gaan aanvragen.
Â
Â
Ziet er goed uit Raymond!
Â
De smaak van zoethout kan nog iets afvlakken als het je lukt hem een tijdje te bewaren. Dat je toch een vorm van reflux hebt kan goed zijn hoor. De alcohol gaat toch met een omweg en zal eerst terugslaan in de ketel.Â
Â
De "echte" Gin basket staat op de planning eind volgende maand, er komt dan ook een kant en klaar London Gin kruidenbuiltje uit, dat er rechtstreeks in kan. Iets minder doe het zelf gevoel, maar wel een uitgebalanceerde mix zodat je sowieso een goed product krijgt 😉
dan gaan we dat kruidenbuiltje zeker bestellen Jan.
Die Gin basket van Still Spirits heb jij in ieder geval niet meer nodig 😉 Ziet er top uit! Echt goed gedaan!