Mooi experiment, leuk om te volgen.
Heeey Erik is terug 🙂 Ik hoop dat je het leuk hebt gehad in de Ardennen!
Ja lekker genoten, goed weer en al mijn Gin is opgegaan dus volg ik dit met extra veel belangstelling 🙂
🙂 Het klinkt in ieder geval lekker!
Ik ben ook echt gek op Gin, en niet alleen door de tonic. Ik ben alleen met 3 projectjes door elkaar bezig nu dus ik wacht heel even met zelf Gin maken.
Ik wacht ook nog even op de chiller en dan ga ik pas weer vergisten. De warmte wordt zo goed vastgehouden door de cct dat ik het er niet op ga wagen.
(nu even jouw projectjes gaan lezen 😉 )
Volgende keer eerst even kloppen voor dat je zomaar binnen komt vallen Erik, maar welkom terug. voorlopig weer genoeg leesvoer voor je.
Ik heb geklopt maar Jan deed open hahaha.
ik heb net geen 3 x 0,7 fles gin er aan over gehouden twee flessen laat ik verder rijpen, na een behandeling van 3 uur op 50 Graden in de grainfather .
En een fles , ja ach zit ik nu te drinken gin tonic ik vind de smaak uitstekend.
steranijs en zoethout gaan mooi op met de rest van de ingredienten.
Geslaagd project zeg ik zelf nu op zoek naar meer gin recepten
mijn eerste gin staan nu een aantal dagen te rusten, na 3 uur op 50 graden in de grainfather te hebben gezeten.
de smaak is mooi zacht en eigenlijk best lekker.
ik heb de onderstaande kruiden ander halve dag laten macereren in 2 liter van 92 ABV
en alles mee gestookt in de Gin Basket een steranijs er uitgehaald.
de volgende run van dit recept wil ik koriander zaad gaan toevoegen en een stukje gedroogde sinasappel schil en de sereh verhogen naar 2 gram.
dacht eerst zoethout te veel was maar is mooi afgezwakt dus laat hem zo
ik probeer op deze manier op een mooie basis gin uit te komen, waarmee ik kan gaan experimenteren met rode pepers djeroek poeroet en gember en verse koriander en noem maar op.
Jeneverbes | 20 | stuks |
Steranijs | 2 | gr |
cardemon | 10 | stuks |
kruidnagel | 1/2 | |
sereh gesneden | 1 | |
karwijzaad | 1 | |
zoethout | 1 | |
Hoy,
met koriander zaad moet je ook voorzichtig zijn ik had er ook teveel in gedaan, ik denk dat hij ook kan overheersen, ik had 15 gram op 1 liter alcool gebruikt voor mij was het te veel, ik heb nu nog wel niet geproefd na een paar maand te rusten, ga ik een van deze doen, als hij niet op is.
grts
Bedankt Dumo hier kan ik wat mee ik ga dan rond de 5 gram per liter zitten, en dan zien we wel hoe het uit pakt.
Gebruik je dezelfde kruiden die je eerst in deze pot 24 uur hebt laten trekken, of gebruik je dezelfde hoeveelheid verse om in die gin basket te doen?