Meldingen
Alles wissen

Homemade Gin Basket

Pagina 3 / 3

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Mooi experiment, leuk om te volgen.

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Heeey Erik is terug 🙂 Ik hoop dat je het leuk hebt gehad in de Ardennen!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ja lekker genoten, goed weer en al mijn Gin is opgegaan dus volg ik dit met extra veel belangstelling 🙂

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

🙂 Het klinkt in ieder geval lekker! 

Ik ben ook echt gek op Gin, en niet alleen door de tonic. Ik ben alleen met 3 projectjes door elkaar bezig nu dus ik wacht heel even met zelf Gin maken.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik wacht ook nog even op de chiller en dan ga ik pas weer vergisten. De warmte wordt zo goed vastgehouden door de cct dat ik het er niet op ga wagen.

(nu even jouw projectjes gaan lezen 😉 )

 

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Volgende keer eerst even kloppen voor dat je zomaar binnen komt vallen Erik, maar welkom terug. voorlopig weer genoeg leesvoer voor je.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik heb geklopt maar Jan deed open hahaha.

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

ik heb net geen 3 x 0,7 fles gin er aan over gehouden twee flessen laat ik verder rijpen, na een behandeling  van 3 uur op 50 Graden in de grainfather .

En een fles , ja ach zit ik nu te drinken gin tonic ik vind de smaak uitstekend.

steranijs en zoethout gaan mooi op met de rest van de ingredienten.

Geslaagd project zeg ik zelf nu op zoek naar meer gin recepten

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

mijn eerste gin staan nu een aantal dagen te rusten, na 3 uur op 50 graden in de grainfather te hebben gezeten.

de smaak is mooi zacht en eigenlijk best lekker.

ik heb de onderstaande kruiden ander halve dag laten macereren in 2 liter van 92 ABV

en alles mee gestookt in de Gin Basket een steranijs er uitgehaald.

de volgende run van dit recept wil ik koriander zaad  gaan toevoegen en een stukje gedroogde sinasappel schil en de sereh verhogen naar 2 gram. 

dacht eerst zoethout te veel was maar is mooi afgezwakt dus laat hem zo

ik probeer op deze manier op een mooie basis gin uit te komen, waarmee ik kan gaan experimenteren met rode pepers djeroek poeroet  en gember en verse koriander en noem maar op.

Jeneverbes 20  stuks
Steranijs 2   gr
cardemon 10  stuks
kruidnagel 1/2  
sereh gesneden 1  
karwijzaad 1  
zoethout 1  
     
Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoy,

met koriander zaad moet je ook voorzichtig zijn ik had er ook teveel in gedaan, ik denk dat hij  ook kan overheersen, ik had 15 gram op 1 liter alcool gebruikt voor mij was het te veel, ik heb nu nog wel niet geproefd na een paar maand te rusten, ga ik een van deze doen, als hij niet op is.

grts

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Bedankt Dumo hier kan ik wat mee ik ga dan rond de 5 gram per liter zitten, en dan zien we wel hoe het uit pakt.

Beantwoorden
Berichten: 10
 Sal
(@sal)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Gebruik je dezelfde kruiden die je eerst in deze pot 24 uur hebt laten trekken, of gebruik je dezelfde hoeveelheid verse om in die gin basket te doen?

Beantwoorden
Pagina 3 / 3
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?