Meldingen
Alles wissen

Koperen vat met 2 roestvrij stalen thump kegs


Berichten: 15
Topic starter
(@paradijsvogel)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

dit is mijn installatie 1 grote koperen vat met een helm (helft van een 10 ltr boiler) daar op een 50 mm buis gevuld met glazen knikkers van daar gaat het naar de eerst rvs thump keg en daarna na de 2de thump keg het idee van de 2 thump kegs was om het niet nog een keer te hoeven stoken omdat het na de eerste x nog 2 x verdampt in de thump kegs. Hoger dan 87% kom ik niet met sugar shine

Beantwoorden
6 reacties
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

leuke installatie .

Als 87 nu kan zal met kleine aanpassingen zeker ook 92 % haalbaar zijn .

Beantwoorden
Berichten: 15
Topic starter
(@paradijsvogel)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bedankt Robbert heeft u enig idee wat ik dan moet veranderen?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Temperatuur controlepunt op brug waardoor je secuurder kunt werken .
een koel pen , buis of spiraal in kolom ,
of spiraal om kolom .
( kolom koeling )
tussen stuk in kolom waardoor deze iets meer hoogte krijgt .
het is koper dus met simpel soldeer werk aanpasbaar
je kunt ook stoken met toevoeging van calcium of glycerine waardoor percentage omhoog gaat .

Beantwoorden
Berichten: 15
Topic starter
(@paradijsvogel)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik zal me er eens beter in verdiepen

Beantwoorden
Berichten: 15
Topic starter
(@paradijsvogel)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als ik mijn kolom al ga koelen dan gaat mijn thump keg systeem niet werken denk ik... Dat werkt puur op de hitte van het destillaat...

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

als je de kolom gaat koelen maar je houd wel jou temperatuur op brug rond 78,3 - 81 gr werkt jou secondair vat nog steeds . Je krijgt alleen in de kolom een condensatie zone waar je een scheiding van stoffen krijgt .
jou distillaat blijft op temperatuur .
Werken met secondair en tertiaire vaten kan dus gewoon doorgaan .
je stelt de temperatuur af na de condensator op de gebruikelijke distillatie temperatuur die je bij het product wilt gebruiken .
dat kan dus voor een suikeralcohol zijn maar ook de betere alcoholen .
ook wanneer je likeuren als au de vie en Brandy's maakt en je gebruik 1 of meerdere vaten kun je warmte of koude bruggen inbouwen enige is jou kooknat zal iets hoger gestookt worden . En elk punt haalt iets eruit of voegt iets toe .

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?