Hier het begin van mijn stook Avondturen, soort van dagboek wat ik allemaal wil gaan maken en produceren.
en op deze manier jullie allemaal een beetje op de hoogte te houden.
Zondag alles besteld en vanmorgen Half 11 alles afgeleverd. op en top spul bij stookwinkel.
Er komt nog een kleine verbouwing van de keuken om al mijn geproduceerde drank neer te zetten.
Ziet er mooi uit Ray, je hebt dan ook wel het mooiste van het mooiste uitgekozen he 😉
Heel veel succes! En natuurlijk ook met het sous Vide koken met de Grainfather!
Bouwavonturen van Ray 😛
Wat een prachtig ding, gast! H o l y f u c k ! <3
Hai Raymond, van harte gefeliciteerd met de aankoop van de Grainfather en alles wat je erbij hebt besteld.
Veel suc6
Dank je wel Jan Rob en Nimrax, hier gaan we een hoop plezier mee beleven.
Vet zeg...
succes....(er is eigenlijk geen fluit aan 🙂 : de kolom doet al het werk 🙂 )
Ben benieuwd naar wat je allemaal gaat maken.
Daar ga je veel plezier aan beleven Raymond.
Veel plezier met je aankoop Raymond.
Let je met het maken van je foto's wel een beetje op dat je geen medicijndoosjes op je aanrecht hebt liggen waar je gegevens op staan.
Het is nu gelukkig niet te lezen, maar het zou toch vervelend kunnen zijn als het wel zo was.
Ik heb dat soort dingen namelijk liever niet, vandaar dat ik je er op wijs.
Maar vette aankoop hoor, daar ga je nog velen uren dagen maanden mee zoet zijn.
Check Techneut , had het al gezien hou er ook niet van maar was toch niks te zien dus.
ik ga hier zeker veel plezier van hebben .
Net de eerste 25 liter basis distillaat gemaakt met turbo gist.
nu maar wachten!!!!!!
Morgen zal je waterslot vast bubbelen.
Ik zit nu achter mn pc en hoor op de achtergrond mn melasse vergisten, lijkt wel een klein drummertje.
Heel de ruimte ruikt naar de melasse.
Ik zou maar een klein beetje water in je waterslot doen (ik heb alleen het onderste dunne buisje gevuld, dat is zat)
Met deze temperaturen kan je wel eens een explosieve vergisting krijgen met een turbogist waardoor je dopje eraf wordt geblazen en je water eruit vliegt.
Happy fermenting
Het kan natuurlijk ook zonder waterslot.
Dan zou ik gewoon een stukje keukenrol los op het gaatje van je deksel leggen, dan komen er niet zo snel beestjes in, en kan de co2 wel weg.
Maar een lekker bubbelend waterslotje blijft het leukst, en kan je het zien zodra er iets gaat gebeuren.
Raymond, het waterslot zit er natuurlijk niet voor niets op.
Nadat je het gistvat hebt gevuld met suikerwash tot aan het streepje van 25 liter, incl. de turbogist, dient de deksel met waterslot alles af te sluiten en niet meer opengemaakt te worden totdat alles volledig is uitgegist.
De gist zal eerst de zuurstof opgebruiken om zich te kunnen vermeerderen en zal daarna de suiker om gaan zetten in alcohol + CO2 die via het waterslot kan ontsnappen.
Het waterslot zit er ook gewoon op, zoals beschreven hier op het forum.
ik laat het ook zeker zo staan tot volgende week zaterdag of zondag.
Ik ben iemand die geduld heeft en niet alles snel snel wil.
Ben wel aan het kijken naar flessen nu om alles in op te slaan.
Ben er alleen nog niet uit wat beter is flessen met kurk of met schroefdop.
Heb hier gelezen dat alcohol en Kurk ook niet echt goed samen gaan.
Tips zijn natuurlijk altijd welkom.
Ik ben van plan om drie van deze te kopen om mijn eerste destillaat in op te vangen.
Maar wacht nog even jullie antwoorden af
Alcohol en kurk dat is geen goede combinatie. Uiteindelijk gaat de kurk brokkelen.
Je hebt wel geplastificeerde kurken of een schroefdop natuurlijk.