Hoi Raymond,
De Prestige essenses zijn erg goed hoor. Wel kan het iets chemisch smaken wanneer je het direct na het mengen drinkt, de volgende dag is het meestal heel lekker.
De hele zoete drankjes van prestige vind ik zelf niet lekker maar ik ben sowieso geen echte liefhebber van mierzoet dus kan ik daar eigenlijk geen goed advies over geven. De Whisky's, Gin, Calvados en diverse wodka smaakjes heb ik allemaal getest en die zijn echt heel erg lekker.
Goeie tip Betweter had ik nog niet aan gedacht wel van het kraantje dicht doen maar dat spreek voor zich, tijdens het stoken.
De nieuwe Control Box vind ik wel een grote verbetering, alleen past hij bij mij niet in de beugel van de oude box. Bij mij rust hij bovenop de oude beugel, dus niet erin.
Je kunt hem goed besturen met je smartphone, maar ik zou het toejuichen als dat ook op je laptop zou kunnen en je een soort grafiekje zou kunnen maken van de brouwtemperaturen en tijdsduur.
Door het te kunnen visualiseren van het gehele verloop van het brouwen, kun je op die manier verbeteringen aanbrengen als je zelf een biertje wilt bedenken.
Bij mij past hij ook niet in de beugel maar er op vind ik geen probleem,hij zit goed vast met de schroefjes.
Alleen hier even mee spelen en kijken wat het beste is i.v.m instelingen.
To enter (or exit) power control mode, hold the heat button for 6 seconds (there is also be an option to enter this mode from the mobile device app). Once power control mode is active, the LCD screen will change to only display the current temperature and power output. You can use the up/down buttons to change the power output in 5% increments.
The benefit of this for distilling is that you can lower the power output to slow down the speed at which the distilled spirits comes out. This is desirable during the spirit run when you are making cuts to separate the heads and tails from the hearts. You should make your cuts at specific output temperatures (or ABV) which changes constantly, but if you slow down how fast the spirit comes out you have more time to take the measurements and make your cuts at the right time.
Het gaat hier denk ik over whisky.
Je kunt hiermee in stappen van 5 % de temperatuur verlagen om exact de kop en de staart van de head van je stook op het juiste moment te kunnen scheiden.
Niet alleen bij whisky, je regelt niet de temperatuur maar het vermogen. Dat wat bij de T500 boiler met koperen helm als een enorm gemis wordt ervaren. De elementen slaan dus niet af bij een bepaalde temperatuur maar blijven gewoon aanstaan op een vermogen dat je dus kunt regelen.
Dit is dus niet van toepassing bij de reflux, die stook je vol op 2000 watt. Maar alles met de koperen helm stook je op vermogen. Dus je fruit, je rum en natuurlijk de whisky.
Laat je gemaakte flessen met essences maar eens 4 weken liggen, dan ga je je verbazen over de smaak verbetering.
ik denk dat je gelijk heb, heb dit stukje nog even na gelezen dacht dat ik ook voor de T500 was???
OR USE WITH THE GRAINFATHER CONNECT ALL IN ONE BREWING SYSTEM
The Copper Dome and Alembic Condenser can be attached to the Grainfather to turn it from a brewing unit to a distilling unit. The Grainfather Connect Control Box (included with the Grainfather) has a ‘Power Control Mode’ where you can specify the power output rather than specifying the target temperature. To enter (or exit) power control mode, hold the heat button for 6 seconds (there is also be an option to enter this mode from the mobile device app). Once power control mode is active, the LCD screen will change to only display the current temperature and power output. You can use the up/down buttons to change the power output in 5% increments.
The benefit of this for distilling is that you can lower the power output to slow down the speed at which the distilled spirits comes out. This is desirable during the spirit run when you are making cuts to separate the heads and tails from the hearts. You should make your cuts at specific output temperatures (or ABV) which changes constantly, but if you slow down how fast the spirit comes out you have more time to take the measurements and make your cuts at the right time.
Bij een reflux moet je nooit het vermogen omlaag halen als hij in de juiste flow loopt. Je kunt hem wel gebruiken maar dan zet je hem gewoon op 2000 watt en je raakt hem niet meer aan. Het resultaat is anders dat je flow instort en je weer opnieuw naar de 2000 watt moet om hem weer op gang te krijgen.
4 weken afblijven, wat een kwelling. Maar het is het zeker wel waard om het op dronk te laten komen.
Welnee, het gaat toch om schone alcohol van 92+?
Jan, natuurlijk wordt het vermogen electronisch verlaagd, maar ik sprak over het gevolg daarvan, dus de temperatuurverlaging die in stappen van 5% (van het vermogen, omhoog en omlaag), waardoor je héél nauwkeurig je cuts kunt scheiden.
Je kunt hiermee in stappen van 5 % de temperatuur verlagen om exact de kop en de staart van de head van je stook op het juiste moment te kunnen scheiden.
Dat is correct idd, en geldt bij alle dranken die je stookt met de copperdome en condensor. Net als met een gasvlam bij een koperen ketel kun je zo veel strakker je distilatieproces afregelen.
Ik hoop het wel de 92% aan te tikken morgen zullen we het weten
e volgende keer ga ik eens proberen te stoken met de nieuwe control box.
Ik heb mij mischien niet duidelijk genoeg gemaakt, ik heb de nieuwe controlbox speciaal aangeschaft , voor met den koperen helm te stoken natuurlijk zal hij ook wel meer voordelen hebben bij het bierbrouwen, meer bepaald voor de fijnstook of 2 de stook ook met de grainfather te kunnen doen. met de reflux stook ik altijd op vol vermogen.