Anti-aanbakverf in de ketel op het element? Dat is wel het laatste wat ik zou doen! Of je moet drank voor je schoonmoeder willen maken.
Ik denk dat de regelaar niet gaat werken tegen aanbranden, want het element wordt evengoed erg heet.Wat doe je eigenlijk met een thermostaat? De ketelinhoud regelt zelf zijn kooktemperatuur.
Beter is een dubbele bodem of de prut in een schone, katoenen zak in de ketel hangen. Of werken met twee ketels op rij: de vloeistof in de eerste en de prut in de tweede. En als je alleen dikke prut hebt: water in de eerste en de prut in de tweede. Gaat perfect.
De fik erin is wel heel drastisch .
Verf producten zou ik afraden .
Je kunt ook element verwijderen en op gastoestel verwarmen .
Een vloeistof gevulde koker maken om het element heen .
Nog een mogelijkheid is
Je kunt ook van koper monelgaas een koker maken . . het is zeer fijnmazig en simpel te solderen aan wand van ketel .
Nadeel is prijs maar het is wel de makkelijkste oplossing .
voorbeeld monelgaas .
Robbert is dit niet vergelijkbaar materiaal?
Vind de prijs via aliexpress anders reuze mee vallen (als dit het juiste materiaal is)
dat lijkt er inderdaad op .
Maak met 3 mm koper staaf ( autogeen lasstaaf ) Een soort frame waarom je een soort kokertje van dat monelgaas maakt dan gewoon vast solderen of met klemmetje dat je het eruit kunt halen en spoelen . Hiermee komt water / vocht wel aan element maar geen vaste deeltjes die kunnen aanbranden .
Maar met de thermostaat hou ik de mash automatisch op tempratuur
En als ik een powercontroller haal zorg ik dat hij regelbaar is van 0-100%
Dan kan ik altijd nog denken aan een roersysteem, horeca goedgekeurde anti aanbak verf, een mashbag, een isolatie deken en een ingebouwde zeef
Maar uiteindelijk is dat best wel veel werk voor een 7,5 liter ketel ?
Ik ben wel benieuwd naar je manier om met een thermostaat automatisch de wijn op temperatuur te houden tijdens het stoken. 😉
Dan heb je meer aan een vermogensregelaar, denk ik.
Een roersysteem terwijl je elektrische elementen in je ketel hebt, lijkt me een uitdaging.
wanneer de vloeistof op temperatuur is voor distillatie is er al voldoende turbulentie . waarom nog een roersysteem ? Paar kooksteentjes geven ook al andere turbulentie .
dubbel Bodenplaatje of fijn gaas is ook afdoende tegen aanbranden .
Des te simpeler des te makkelijker schoon te houden , goedkoper en minder kans op defecten .
Een aantal dagen later en een hoop theorie etc.
Ben ik er achtergekomen dat het rookpunt van veel olien en vaste stoffen in mash onder de 180 graden liggen
En dat het gebruik van een electrisch verwarmings element die direct in contact staat met de mash vrijwel altijd slechte resultaten levert vanwege het kleine oppervlak ten opzichte van de onderkant van de ketel
Met andere woorden: het element wordt te warm of je ketel blijft koud
Tenzij je water en ethanol stookt want die twee dingen verbranden niet, maar verdampen
Net als in frituurpannen gebruikt met wel aanleg thermostaten en ook vermogen regelaars bij elektrische elementen .
Om aanbranden te voorkomen zou je zoiets kunnen proberen of het element in een vloeistof gevulde koker plaatsen die dan weer de mash verwarmt .
Er zijn hele fijne monelgaas soorten waar alleen water doorheen kan . ( er zijn zelfs soorten water zelfs niet doorkomt alleen stoffen als alcohol en brandstoffen als benzine )
Van fijn monelgaas kun je ook een koker om element maken .
Simpelste en goedkoopste is element eruit en een gasbrander eronder . Gas met gas kun je ook sneller temperen .
Ik persoonlijk vind op gas of hout het fijnste,mijn ketel reageerd sneller,en kan het vuur mooi constand houden,en bedenk 2000 wat per uur,als je een kleine ketel hebt valt het verbruik wel mee,maar stook maar eens een week twee ketels met 80 ltr per dag.lpg kost mij dan + -€25 en mijn slimme meter hou ik zo dom.na een week met zo’n opvallend verbruik van 2000 kw.per uur ( 4 lampen boven de plantjes ) risico bezoek.
Ik snap niet wat je allemaal beweert. Een element levert over een klein oppervlak veel warmte en kan dus aardig heet worden. Maar ondergedompeld wordt die hitte meteen afgegeven aan de vloeistof: dan blijft het element op redelijke temperatuur en wordt de wijn en vervolgens de ketel dus heet.
Ik heb een grote ketel van 60 liter met een element van 2,3 en een van 3,2 kW en reken maar dat de ketel heet wordt als ik ze allebei parallel aanzet.
Uiteraard stook ik er (vrijwel) schone suikerwijn in en geen dikke meelprut of pruimenmoes. Die moet je van de elementen vandaan houden, maar ja, die moet je ook van een hete bodem vandaan houden.
Voordeel van zo'n intern element is, dat alle warmte ten goede komt aan de stookwijn en er niks langs de ketel wegvliegt.
Ok maar als ik hoor 2000 wat.zo’n kloot radiatortje vreet je wel arm,heb ik gebruikt elke dag mijn stroom rek.vloog wel omhoog.
Ik weet niet hoe het nu is, maar een tijd geleden heb ik het eens uitgerekend: per kWh betaal je ongeveer evenveel voor gas en voor stroom. Hoe dat zit met LPG in een tank kun je natuurlijk ook uitrekenen.
Ik stook ongeveer 200 ltr voor €19 aan lpg.