Meldingen
Alles wissen

Ik wil beginnen aan Stookwijn als dat lukt zoek ik weer zelf wat verder


driesv
Berichten: 71
Topic starter
(@driesv)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik heb alcotek 24 hr turbo ..ja heb nu die zakjes, zal zoals aangeraden daarna andere gisting proberen en geen turbo. Zeg me aub wat klop of niet dat ik zuiker kan halen en beginnen alles heb ik alleen nog een goede start aub.

1: doe 10 liter water van 40 graden in mijn emmer doe daar 6 kilo suiker bij (sommige zeggen 8 kilo)

Ik gebruik gewoon de suiker en maak geen invert suiker door 2 liter water met 4 kilo 20 min te laten doorkoken waar ik ook 5 gram citroengist bijdoe? Gekocht maar anders komt die wel van pas.

Ik laat mengsel tot 25 graden zakken voeg de kist erbij.

Ik doe GEEN slot maar gebruik propere doek of plastiek foliet met wat adem ruimte in over de emmer.

Of doe het deksel er los op ? of?

ik doe dat ?

Ik kijk of mijn yeast vergist is met die speciale thermometer en check of ik nog vuur kan maken boven het mengsel? Aansteker. 

Zo ja de mash is klaar is dat echt 24 hr of is dat eerder 48 uur of moet ik dan zien ? altijd anders ?

Ok ik klaar de handel met  zakje enkele uren later zakje 2 en laat het 24 uur rusten ? (koude omgeving?)

dan kan ik beginnen stoken met die speciale thermometer hydrometer waar 3 dingen  mee kan meten meet ik alcohol gehalte of kan ik de thermometer gebruiken voor alcohol te meten ?  hoe een hydrometer werkt zoek ik nog zeker op . 

dan stoken maar zo zou ik een filmpje hebben waar je gewoon volle bak stookt maar na eerste vloeistof weg te kieperen 100 ml en dan stoken tot 750 ml en stoppen dat zegt het filmpje?

maar zal zal zoals gezegd hier cuts maken 150 ml ongeveer.

En meten maar zou dat kunnen kloppen 750 ml en stoppen?

waarom hemels gaf ik meer uit aan airstill met temp regeling:)

koop me dan nog eentje voor 60 euro zonder temperatuur regeling.

nee grapje nu steek ik als ik geld heb in de t500 in 1 keer stoken 25 liter 4.5 liter alchol van hoog %

Doe het omdat drank kopen niet meer betaalbaar is .

Duitsland fles vodka 4 euro hier 12 euro?

Dus is een t500 ideaal een stook en je kan weer even verder.

En dan proberen als ik zelf drinken heb 🙂 wat liquers te maken.

terug naar onderwerp zet hem op 87 graden daar slaat hij af dan moet ik niet de na loop opvangen ? klop?

Is het echt nodig 2 stook doe al kool in de mash ook , dan klaar middel en dan loopt hij nog is in een koolzakje voor hij in de opvang valt ? Zal het wel proeven zeker.

Met de cuts proeven en de slachte eruit of die bijhouden om dat ik 25 liter heb ik 4 liter per keer 6 keer moet stoken

Als ik al die slechte cuts samen doe en dan samen 2 keer destileer

Zou wel kunnen en misschien iets drinkbaar opbrengen dat de moeite is.

Jullie zijn mijn gezaag beu zeker begrijp het maar aub laat me starten en verder ontdekken.

Bedankt mannen zou tof zijn

Dries

 

 

Beantwoorden
9 reacties
driesv
Berichten: 71
Topic starter
(@driesv)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

aja een bekende stoker vertelde me 40 ml glycerine net voor te destilleren toe te voegen? 

Dan heeft op de rest geen invloed zeker ?

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

STOOKWIJN SUIKER .

2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost .

Hou dit 40 min op deze temperatuur .

Hierna voeg je 8 liter koud water toe .

Bij 21 gr

30 gr van de gist .

3 -5 gram diamoniumfosfaat .

Afsluiten in vat met een ontluchter of waterslotje.

Gem gist temp aanhouden van 21-23 gr .

Na 21 dagen zou het klaar moeten zijn .

Met sg weger controleer je . Die zou rond 980- 990 moeten staan .

Is het klaar hevel je het over in de ketel met achterlaten van de dode gistcellen bezinksel .

Hierna stoken met een temperatuur op brug van 78,3 - 81 graden .

Of je nu een ali express ketel van 9 tientjes hebt of een t500 met allebij kun je een prima alcohol maken .

Je kunt wanneer je de alcohol stookt inderdaad wat glycerine toevoegen daardoor is bereik van percentage iets hoger maar is niet noodzakelijk.

(Je kunt ook 5,5 kilo suiker oplossen in heet water en dit aanvullen tot 25 liter . Is even door rekenen )

Moeilijker hoef je niet te maken of te denken .

 

 

Beantwoorden
6 Reacties
driesv
(@driesv)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 71

@robbert Dank u wel ben bijna klaar om naar winkel te gaan . Heb gewoon besteld wat ik zag dus veel te veel . Maar geraakt wel op indien ik aan de stook geraakt. 🙂 merci alweer dichter bij de drank schol

 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@driesv begin gewoon rustig en simpel . Dan heb je snel resultaat en dat maakt enthousiast . 

Komt allemaal goed . 

Beantwoorden
driesv
(@driesv)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 71

@robbert hey Robbert ja wil ervan genieten maar zou beter boek kopen want online maken ze je verwart dan is dat beter dan dit enz hier kan je van goede uitleg aan....maar mij ni te lang laten spartelen hey 🙂 jullie zijn een gekke mafe cool stokers die ineens met een bel uit hun roes gewekt worden oh nee tis die belg weer die dries jongen jongen koop en paar badsloefen dries sit and relax ma weet daarmee nog niks 🙂 bedankt om mijn onzin te lezen guys keep up the good work......Respect echt mooners 🙂

 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@driesv het vervelende is dat de meeste hobby boekjes ook door hobbyisten zijn geschreven. 

En inderdaad op internet is veel verwarring.

IK doe dit destilleren al meer dan 40 jaar en ook iets ervaring in de  prof sector . 

Ik vind jammer dat je zo aan spartelen bent .

T is jammer dat je verweg woont want je bent welkom hier gewoon met mij dingen te doen om wat op te steken .

Maar als je wil mag je ook mij bellen. Of even een pb met tel sturen . 

Ik help je met plezier opweg . Per telefoon werkt ook beter dan in kleine text berichten .

Beantwoorden
driesv
(@driesv)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 71
@robbert dank u wel  zou wel is willen bellen echt zeker.. weten..amaai wat een voorstel...ja heb zoveel gekocht in diverse online winkels ook  stookwinkel bv brouwland bij Van der Kooy Jubbega | Unibrew Nederland ebay uk enz misschien wel handig dat je weet wat ik kocht ben niet financieel zo sterk om die product aankopen te kunnen laten vallen . En zou echt naar jullie methode willen gaan maar moet eerst af van dan pakket van zeker 200 euro producten. Als we daar een plan voor maken heb alles in 5 x gekocht dus heb 1 plan nodig met u te bespreken Als ik de eerste overleef met u hulp en steun kan ik die andere 4 nog misschien verbeteren en dingen zien die het beter maken door stillaan te leren en echt te stoken. Ja het werd zo easy voorgesteld. Daar ik nu iets heb die is een echt vak dit is kunst.
Maar ja op internet maken ze wijs wat ze willen. Maar wil dus die 5 x alles pakketen overleven en als dank maar ook uit interesse back to basic zonder turbo gist en zo verder beginnen waar je moet beginnen. Sta zenuwachtig te lopen daar jullie mij aanmanen denk maar stap stap voor stap.
Ik denk alleen aan commerciële filmpjes waar alles gewoon zogezegd na te doen valt.
Maar dat kan niet elke stook is anders hebben jullie ondertss mij geleerd en waaschijnlijk Robbert als je een klein tikje hoort of een speciaal geurtje heel even weet jij direct wat te doen om altijd het beste  product te bekomen.
Dus sorry dat ik stomme vragen is dat zo 750 cc opvangen stoppen en je heb alles zoals veel op internet staat eigenlijk 850 cc maar ja voorloop.
Ook die ketel die thermometer erin heeft geen nut eigenlijk veel geld extra dan een gewone smart still ik dacht juist stel dat in op 79 gragen en hij blijft proberen op 79 te blijven.
Maar alsj je 79 instelt valt hij stil op 79 de ventilator uit ja wat heb je dan een die temp meter. Ik moet het meten maar denk de ventilator appart te kunnen aansluiten zodat als hij stilvalt de cooling blijft draaien  kan ik nog wat opvangen maar weet ni zeker of die 220v is.
Zou fijn is even met je alles van A tot Z te bekijken.
Echt zou top zijn.
Ik maak er het beste van en kan daarna beginnen bij het begin. En schaf ik mij een ketel aan en probeer van de airstill aftegeraken.
Maar goed prive berichten weet niet juist hoe het moet Ik bel u wel over ip telefoon naar u gewoon nr of via whatss app als het u past mail me een berichtje stuur ik je mijn nr door? [email protected] 
Bedankt bedankt bedankt wat een fijne mensen hier en dan door de brouwmeester himself worden verdergeholpen.
Bedank alle leden om me langs de artiesten ingang langs achter even binnen te laten.
Want weet het echt niet er komen meer vragen bij dan oplossingen. 
Bedankt allemaal om die gekke belg even te willen helpen.
God zal u lonen met spek en bonen 🙂
Dries
 
Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@driesvik heb je een mailtje gestuurd .

Ik hoor jou belletje of zie jou whatsapp tegemoet

 

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Driesv zou inderdaad naar Robbert luisteren en gewoon exact doen wat hij antwoord op jouw vragen. Heb in de afgelopen jaren al heel erg veel van zijn know how mogen leren en nog elke dag !

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?