Ik heb alcotek 24 hr turbo ..ja heb nu die zakjes, zal zoals aangeraden daarna andere gisting proberen en geen turbo. Zeg me aub wat klop of niet dat ik zuiker kan halen en beginnen alles heb ik alleen nog een goede start aub.
1: doe 10 liter water van 40 graden in mijn emmer doe daar 6 kilo suiker bij (sommige zeggen 8 kilo)
Ik gebruik gewoon de suiker en maak geen invert suiker door 2 liter water met 4 kilo 20 min te laten doorkoken waar ik ook 5 gram citroengist bijdoe? Gekocht maar anders komt die wel van pas.
Ik laat mengsel tot 25 graden zakken voeg de kist erbij.
Ik doe GEEN slot maar gebruik propere doek of plastiek foliet met wat adem ruimte in over de emmer.
Of doe het deksel er los op ? of?
ik doe dat ?
Ik kijk of mijn yeast vergist is met die speciale thermometer en check of ik nog vuur kan maken boven het mengsel? Aansteker.
Zo ja de mash is klaar is dat echt 24 hr of is dat eerder 48 uur of moet ik dan zien ? altijd anders ?
Ok ik klaar de handel met zakje enkele uren later zakje 2 en laat het 24 uur rusten ? (koude omgeving?)
dan kan ik beginnen stoken met die speciale thermometer hydrometer waar 3 dingen mee kan meten meet ik alcohol gehalte of kan ik de thermometer gebruiken voor alcohol te meten ? hoe een hydrometer werkt zoek ik nog zeker op .
dan stoken maar zo zou ik een filmpje hebben waar je gewoon volle bak stookt maar na eerste vloeistof weg te kieperen 100 ml en dan stoken tot 750 ml en stoppen dat zegt het filmpje?
maar zal zal zoals gezegd hier cuts maken 150 ml ongeveer.
En meten maar zou dat kunnen kloppen 750 ml en stoppen?
waarom hemels gaf ik meer uit aan airstill met temp regeling:)
koop me dan nog eentje voor 60 euro zonder temperatuur regeling.
nee grapje nu steek ik als ik geld heb in de t500 in 1 keer stoken 25 liter 4.5 liter alchol van hoog %
Doe het omdat drank kopen niet meer betaalbaar is .
Duitsland fles vodka 4 euro hier 12 euro?
Dus is een t500 ideaal een stook en je kan weer even verder.
En dan proberen als ik zelf drinken heb 🙂 wat liquers te maken.
terug naar onderwerp zet hem op 87 graden daar slaat hij af dan moet ik niet de na loop opvangen ? klop?
Is het echt nodig 2 stook doe al kool in de mash ook , dan klaar middel en dan loopt hij nog is in een koolzakje voor hij in de opvang valt ? Zal het wel proeven zeker.
Met de cuts proeven en de slachte eruit of die bijhouden om dat ik 25 liter heb ik 4 liter per keer 6 keer moet stoken
Als ik al die slechte cuts samen doe en dan samen 2 keer destileer
Zou wel kunnen en misschien iets drinkbaar opbrengen dat de moeite is.
Jullie zijn mijn gezaag beu zeker begrijp het maar aub laat me starten en verder ontdekken.
Bedankt mannen zou tof zijn
Dries
aja een bekende stoker vertelde me 40 ml glycerine net voor te destilleren toe te voegen?
Dan heeft op de rest geen invloed zeker ?
STOOKWIJN SUIKER .
2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost .
Hou dit 40 min op deze temperatuur .
Hierna voeg je 8 liter koud water toe .
Bij 21 gr
30 gr van de gist .
3 -5 gram diamoniumfosfaat .
Afsluiten in vat met een ontluchter of waterslotje.
Gem gist temp aanhouden van 21-23 gr .
Na 21 dagen zou het klaar moeten zijn .
Met sg weger controleer je . Die zou rond 980- 990 moeten staan .
Is het klaar hevel je het over in de ketel met achterlaten van de dode gistcellen bezinksel .
Hierna stoken met een temperatuur op brug van 78,3 - 81 graden .
Of je nu een ali express ketel van 9 tientjes hebt of een t500 met allebij kun je een prima alcohol maken .
Je kunt wanneer je de alcohol stookt inderdaad wat glycerine toevoegen daardoor is bereik van percentage iets hoger maar is niet noodzakelijk.
(Je kunt ook 5,5 kilo suiker oplossen in heet water en dit aanvullen tot 25 liter . Is even door rekenen )
Moeilijker hoef je niet te maken of te denken .
Driesv zou inderdaad naar Robbert luisteren en gewoon exact doen wat hij antwoord op jouw vragen. Heb in de afgelopen jaren al heel erg veel van zijn know how mogen leren en nog elke dag !