Nu heerlijk aan een paar broodjes lever, pekelvlees.
Lekker Ton! Dat noemen wij een broodje halfom. Dat staat in de Jordaan nog steeds in iedere kroeg op de kaart ?
Wij zometeen weer interen op de prep met weer verse witlof. Nog 4 eendepootjes. Heb er vannacht weer 1 weggeprept. Lekker hoor, eend, witlof en aardappelpuree. Laatste veel boter, peper/zout, nootmuskaat en wat jus. Kortom geen geprep meer. Het is domweg op.
Het begint van voren af aan. Maar he, is dat niet het leven.
reelever appel ui en aardappelpuree
Net voor een weeshuis macaroni gemaakt. De helft voor nu, rest straks de vriezer in preppen. Vriezer prep bestaat nu uit macaroni, erwtensoep, bruine bonensoep, pulled pork en veel brood.
Macaroni, daar was ik vroeger gek op. Trap daar de brommert niet meer voor aan. Maar kinderen zijn er gek op. Weet ik ook nog, macaroni was feest.
bruine bonensoep vond ik vroeger smerig, nu echt niet. Lummelientje heeft nog weerstand anders zouden we het veel vaker eten. Daar ligt Hollands welvaren
Macaroni met geraspte kaas erdoor, heerlijk.
Bruinen bonensoep eten we niet vaak. Geen idee waarom eigenlijk want het is echt een goede maaltijdsoep. Maar wat bakjes in de vriezer is ideaal om op voorraad te hebben. Ik bewaar de plastic bakjes van de chinees altijd om te vullen met dit soort spul.
Ik bewaar de plastic bakjes van de chinees altijd om te vullen met dit soort spul.
Dat hoor ik graag, weten we ook dat we geen cent teveel betalen. Een echt zZeeuws meisje.
Vandaag spinazie stampot met braadworst.en die bakjes vd Chinees bewaren wij ook Lummel,recicle noemen ze dat.ook de glazen potjes sparen we op en iedereen spaart ze voor ons.daar gaan de tomaten paprika’ boontjes ed in.
Lekker hoor mannen en vrouw 😉
Straks aan de rode kool met appeltjes stamppot met een vegetarische slager rookworst en jus.
Geinspireerd door Ton heb ik me gisteren en vandaag weer helemaal klem gegeten aan de broodjes halfom. Echt lekker. Een goed broodje halfom is zeer dik belegd met 4 plakken gelardeerde runderlever en 4 plakken pekelvlees. Alleen wat peper want het pekelvlees is al zout. Ondanks dat het zo dik belegd is blijf je eten tot je vleeswaren op zijn ?
Wij verkochten dat altijd in de slagerij. Er zat altijd groot verschil in het pekelvlees. Maar als je lekkere had.... nom nom.
Vandaag goulash,met rijst en wilde paddestoelen,staat een boete op wilde padenstoelen plukken van mx €4200 maar zijn wel lekker.Adriana is een keuken wonder.ik eet bijna nergens,ik vraag ook nooit wat we eten,het intreseerd mij niet want het is altijd heerlijk.ze kan goed met geld om gaan kookt heerlijk en jaagd mij altijd achter de ketel om te stoken,maar heeft wel een minpuntje,ze strijkt geen hemden,maar die draag ik ook niet?
Lummelientje en ik weten het nog niet. Of eigenlijk weet ik het wel. Ik wil een Boemboe gaan maken en die bij de slager afleveren zodat hij deze met een kilo rundvlees kan vacumeren, die ik dan ga garen in de Grainfather op en graadje of 55 gedurende 8 uur. Maar Lummelientje vindt de slager op zaterdag te druk. Tja... wie wint?
Weet Lummelientje nog niet dat liefde door de mond gaat? (Eten)?