Ruim denken Jan ?
de small heeft een rooster van 33 cm en is voor ons groot zat... hier is ook een spit voor en dat is wel lekker ... verder uit proberen en wat recepten opduikelen... we hebben hier in de buurt een goede slager die alleen slacht van eigen vee en van boeren uit de buurt die hij kent. Dus geen volgespoten koeien en varkens en zo.... ook een goede poelier hier maar goed wild is seizoensafhankelijk en niet al te goedkoop....
Ken je deze site al? Hier kun je wild kopen van een jager in jouw buurt. Er staan geen adressen, alleen een voornaam van de jager en waar hij regelmatig op jaagt. Via een contactformulier kun je dan vragen of je iets van hem kunt kopen.
https://www.jagersvereniging.nl/wildopdekaart/
Zo zie ik bij Munckerik in de buurt jager Richard die altijd teveel Ree in zijn vriezer heeft.
kende ik niet Jan.. ga er eens kijken....jaren geleden zat ik in dat wereldje en had dus alles wat mijn hartje begeerde...helaas zijn alle contacten uit die wereld inmiddels overleden en stropen zit niet in mijn bloed....
Ree dat is toch wel het lekkerste stukje wild vind ik. Ik ken hem niet maar goede tip.
Ik ken wel die winkel in Breda die op de site staat van jouw link. Daar kopen wij wel eens wat, is dat Richard?
Nee, dit is echt een particuliere jager. Dit schrijft hij:
Jager Richard
Ik heb een jacht tussen Loon op Zand en Udenhout met 6 - 7 reeën afschot per jaar. Te veel voor ons gezin om allemaal zelf op te eten, vrienden en kennissen nemen er ook af en toe één over maar de vriezer blijft maar vol... Ik zou graag in contact komen met anderen die ook van dit prachtige vlees willen genieten!
Jaagt op:
Ree
Dan hebben we nog:
Jager Timo
Jaagt op:
Ree
En in Etten Leur
Jager Piet
Jaagt op:
Ree, Gans, Wilde eend, Haas, Wild voor jachthondentraining
Timo zit dichterbij ?
Leuk, ik houd wel van wild.
Dat weet ik nog wel van Zweden Erik 😉 de ree burgers alleen al, zo eenvoudig en zo lekker!
Lespaul, veel succes vandaag! Je hebt waarschijnlijk al heel veel opgezocht maar als je vragen hebt wil ik ze graag beantwoorden. Voor vanmiddag zijn wij zelf bij vrienden uitgenodigt om te komen bbqen op 1,5 meter afstand ? maar zal het forum in de gaten houden!
Asperges gisteren 25 kg.gekregen.trouwens ree en wild zwijn eten wij vaak echt lekker.en goedkoop tenminste voor ons.bevriende jager.
nog maagd...
Ziet er mooi uit! Meteen de cast iron grid en de convector erbij genomen perfect! Deze setting is indirect garen. Voor de grill strepen de convector verwijderen en op directe hitte op de cast iron grid. Eet smakelijk???