Meldingen
Alles wissen

Vervolg op wat eten we vandaag

Pagina 47 / 64

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik denk dat de maagdelijkheid snel verdwenen zal zijn. Ziet er lekker uit. Welke uitvoering is dit Paul? De medium?

Β 

Beantwoorden
Berichten: 334
(@lespaul)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Jan, zo heb ik het ook gedaan, alleen eerstΒ  zonder convector en omdat het wel erg hard ging de convector geplaatst..Heerlijk dat je zo indirect verhitten kan.. je gebruikt hem ook zo als oven om bv broodjes te bakken... @ Eric, dit is de small uitvoering deze heeft een rooster van 33 cm en is voor ons groot genoeg en ik heb het spit er ook bij gekocht zodat we een lekker kippetje kunnen grillen

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Small, dan is die toch ook nog behoorlijk groot. Ik moet ze eens in het echt gaan bekijken. Spit vind ik ook wel een must have. Wil al heel lang een cochinillo maken. In de oven was hij al lekker maar hoort eigenlijk aan het spit vind ik.Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Toen ik een spit wilde was deze alleen voor de large beschikbaar. Inmiddels dus ook voor small en medium. Als deze toen al voor de medium beschikbaar was geweest had ik die gewoon gehouden.

Op de medium kon ik ook gewoon 6 kilo spareribs kwijt hoor ?

Lespaul, je maakt een goede start! Heel leuk! Broodjes bakken gaat zeker goed. Je maakt er echt een oven van. Als je de pizza steen hebt kun je ook pizza bakken op echte pizza oven temperatuur. (400 graden) een gewone keukenoven kan nooit een echte pizza bakken zoals het hoort, dat kan de Green Egg wel ?

Beantwoorden
Berichten: 334
(@lespaul)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ja Jan ik heb de steen er ook direct bij genomen, zie er wel toepassingen voor hoewel ik geen echte pizza liefhebber ben.Β  Pizza is meer voor als je iets te eten moet hebben en er is nix beters.....? ben wel een broodbakker..

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Erik kan je wel uitleggen hoe je een bostelbrood bakt van de restanten van het bierbrouwen πŸ™‚Β  ik heb het wel eens gemaakt maar weet het niet meer precies. Erg lekker en erg vezelrijk ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Staat zelfs een topic hierΒ  https://www.stookforum.nl/thread/bostelbrood/

Β 

Beantwoorden
Berichten: 334
(@lespaul)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

de eerst volgende keer dat ik whiskey mash maak ga ik dat recept eens proberen...

Β 

Beantwoorden
Berichten: 334
(@lespaul)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heb bij de jagers vereniging gekeken... zitten een aantal jagers hier in de buurt..

Zijn dit redelijke prijzen?

Ik heb momenteel alleen ree beschikbaar. De prijzen zijn zoals onderstaand.Β 
Β 
Β Prijslijst per kiloΒ  Β ReeΒ 
Β RugΒ  € 35,00
Β BiefΒ  € 30,00
Β PouletΒ  € 15,00
Β GehaktΒ  € 15,00
Β BraadlappenΒ  € 25,00
Β RolladeΒ  € 15,00
Β Hamburger (per stuk)Β  € 2,00
Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik weet de normale prijzen niet precies, deze kwam ik tegen bij een poelier. Ik denk dat het nette prijzen zijn die je hebt doorgekregen.

Reerug 39,75 Β  per kilo Β  Reerugfilet 75,00 Β  per kilo Β  Reebiefstuk 50,00 Β  per kilo Β  Reebout 22,00 Β  per kilo Β  Reeschouder 15,00 Β  per kilo Β  Reerollade 17,00 Β  per kilo Β  Reepoulet 17,50 Β  per kilo

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

oei das heel duur wij betalen voor filet 15 euro per kilo en goulach 8 euro per kilo en ja maar rechtsteeks van de jagerΒ 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 334
(@lespaul)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Die prijzen die ik noemde zijn ook rechtstreeks van de jager....

Vroeger gingen we mee als drijver en mochten na afloop kiezen : 15 gulden of een haas/fazant....

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik weet niet of het lekker is met whisky mout want dat heeft natuurlijk een rooksmaak.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Voor vandaag een mooie runderrollade voor ons drien gekocht. Jongste zoon, mijn vrouw en ik. 900 gram, prima. Maar nu komen de oudste 2 ook mee eten. Nu heb ik zelf van procureur een varkensrollade gemaakt van 1 kilo.waar we normaal pulled pork van maken dus.

Rolladetouw had ik nog van de vorige keer. Wel jaren geleden volgens mij maar touw bederft niet πŸ™‚Β 

Straks dus runder en varkensrollade ? zin in!

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Super lekker rollade van procureur! Lekker knopen he! πŸ˜‰ Enjoy!

Beantwoorden
Pagina 47 / 64
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?