Daar het toch bijna weer Pasen is misschien nog een ideetje. In de handel heb je witte ,bruine of zwarte gewone holle chocolade paaseieren. Maak er aan 1 kant een klein gaatje in en spuit de advokaat erin. Dan weer dicht maken met een weinig gesmolten chocolade. Zet dat in een eierdop (eventueel ook versierd ) bij een koffie en je hebt een leuke verrassing. de choclade eieren van Kinder waar een speelgoedje in zit is ook perfect geschikt maar iets duurder. Kan je gemakkelijk met een warm mesje doormidden doen, speelgoedje er uit advokaat er in en weer dichten. Grts RenéR
trouwens wat met de eiwitten die over gebleven zijn van de advokaat. Je kan er gemakkelijk verschillende desserts mee maken waarbij de merengue nog de simpelste is:
weeg de eiwitten af en voeg het dubbele van het gewicht aan suiker toe. Alles goed stijf kloppen. De spuitzak in en op bakpapier spuiten. Voor 1,5 uur de oven in die op 120°C staat en waarbij de deur lichtjes open blijft staan. Merengue eruit nemen en laten afkoelen. Klaar!
Vanavond ook maar een 1ste keer advocaatje gemaakt.
Kleurtje mag van mij nog wel wat geler zijn. Maar dat komt misschien omdat er te veel alcohol in zit 😉 Smaken zal die best!
Wat ik me nu het meeste afvraag hoe lang is dit houdbaar ? aangezien der eieren in gaan. ik vind advocaat lekker maar een enkel borrelglaasje in de week is voor mij meer dan zat.
Top man, lekker gelezen..... antwoord staat paar tekstjes hierboven .... tis nog vroeg zullen we maar zeggen.
Vandaag kwam het advocaat maken weer even voorbij in een ander topic, dus gooi ik deze weer even naar boven. Advocaat hoef je natuurlijk niet alleen met Pasen te nuttigen, maar het kan ook heel goed met Sinterklaas, kerst of gewoon zomaar! Omdat het lekker en gemakkelijk te maken is!
Vandaag met mijn eigen gemaakte alcohol, gemaakt van rozijnen suiker en bakkersgist het recept van advocaat gemaakt.
250 ml alcohol
250 gr suiker
12 eieren
2 zakjes vanille suiker
Alles in een beschuitbus, die in een pan bijna aan de kook geraakt water. En stampen met een aardappel stamper.
Wat een heerlijk resultaat 😍
Ooh dit topic geeft weer inspiratie om de tiramisu (lekker kerst toetje) met advocaat te maken, maar dan ook met eigen advocaat 😍 ga er me eind zomer eens aan wagen denk ik zomaar
Nog even en het is weer Pasen. We halen hem nog een keer naar boven! Het advocaat topic. Ouwe wijven drankje of vinden jullie het stiekem ook wel lekker?
Er staan wat inactieve leden tussen zoals Piet (voorheen Betweter) met mooie discussies met @lummel
Ga jij voor pasen ook weer aan de slag?
Ben niet thuis met pasen maar heb wel weer eens zin om een lading te maken 🙂
geen pasen maar gewoon eens gemaakt omdat het kan en ik het wilde proberen, smaakt goed alleen een beetje te dun naar mijn zin, iemand een tip om het dikker te krijgen?