Meldingen
Alles wissen

Ananas op kirschwasser (of eau de vie)


Berichten: 35
Topic starter
(@likeurmeneer)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dit is een favoriet van mijn vrouw, Schil een verse ananas. Verwijder de harde kern en snij het zachte vruchtvlees in kleine stukjes. Zorg ervoor dat er geen pitjes aan de stukjes vast blijven zitten. Pitjes geven een bittere smaak af. Op een pond vruchtvlees voeg je 2 kruidnagels en 200 gram suiker toe. Neem een flinke weckpot (van een litertje of 3) en doe daar het vruchtvlees met de kruidnagelen in. Vul de pot vervolgens tot de helft met kirsch of je zelf gemaakte eau de vie. Zorg er dus voor dat de weckpot groot genoeg is zodat je ruimte over hebt om af en toe te kunnen schudden. Laat dit mengsel een maand of 3 a 4 trekken. De drank zelf is onbeperkt houdbaar. Het vruchtvlees wordt na verloop van tijd zacht en filter je er na maximaal 4 maanden uit en is dan nog heerlijk door een fruitsalade of door de yoghurt! (Niet aan te raden bij het ontbijt!)

Beantwoorden
3 reacties
Berichten: 1
 Janw
(@janw)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Die ananas door de yoghurt lijkt me echt lekker!

Beantwoorden
Berichten: 214
(@kusleon)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

en juist in de ochtend.. want dan is de baas op het werk beter uit te houden...

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja waarom niet s.morgens kun je de bloedverdunners vervangen,?Gr.?Chris.v ps.er ligt een annanas op de fruitschaal,lag haha.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?