Meldingen
Alles wissen

Boerenjongens

Pagina 1 / 2

Piet
Berichten: 1657
 Piet
Topic starter
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaren geleden

Ingrediënten:

Bereidingswijze

Ontdoe de rozijnen van de steeltjes, was ze zorgvuldig en laat ze uitlekken.

Breng 6,5 deciliter water aan de kook en los hierin de suiker op.

Neem de pan van het vuur en doe onmiddelijk de rozijnen in het hete suikerstroopje zodat ze kunnen wellen.

Voeg vanillestokje en pijpkaneel toe en sluit de pan met het deksel.

Laat dit alles 24 uur zo staan. Doe het over in een goed schoon gemaakt stopfles en schenk de 94% alcohol erop.

Na één tot drie maanden gebruiken, tenzij je er in die tussentijd niet vanaf kan blijven

Hoe langer het staat, des te lekkerder wordt het.

Beantwoorden
16 reacties
gerdy
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaren geleden

Ron, ik heb dit recept nog niet geprobeerd . maar weet dat gele rozijnen een smaak heel veel kunnen een likeur  doen veranderen,dit ga ik ook nog wel eens proberen  thnx ron .

mvg gerdy

Beantwoorden
Piet
Berichten: 1657
 Piet
Topic starter
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaren geleden

Hallo Gerdy, ik ben Rob (geen Ron)

Beantwoorden
gerdy
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaren geleden

Hallo Gerdy, ik ben Rob (geen Ron)

 sorry rob, even gemist 

Beantwoorden
Piet
Berichten: 1657
 Piet
Topic starter
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaren geleden

Kan gebeuren.

Beantwoorden
Svenimator
Berichten: 48
(@svenimator)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Is het recept zonder de gele rozijnen dan eigenlijk het recept voor inmaak brandewijn? Weet alleen dat daar inderdaad vanille doorheen zat.

Beantwoorden
Svenimator
Berichten: 48
(@svenimator)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaren geleden

hmmm, waarschijnlijk niet. Ik lees op het web dat brandewijn een destillaat van moutwijn is. Jammerrrr... 🙂

Beantwoorden
Stookforum
Berichten: 6704
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaren geleden

En met gedroogde abrikozen noem je het boerenmeisjes.

Beantwoorden
Svenimator
Berichten: 48
(@svenimator)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Heb een lekker likeurtje met basilicum gemaakt, met gekochte inmaak brandewijn. Zou het wel leuk vinden om het de volgende keer met zelfgemaakte inmaak brandewijn te maken! 

Beantwoorden
Stookforum
Berichten: 6704
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaren geleden

Je kunt daar sowieso schone alchol voor gebruiken, hoeft geen gestookte moutwijn te zijn hoor. Bezit je een T500?

 

Ook gestookt fruit, eau de vie dus, is lekker om in te macereren. 

Beantwoorden
Svenimator
Berichten: 48
(@svenimator)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Nee, de 12 liter koperen kolom distilleerketel

Dan zou het recept hierboven dus een lekkere inmaak brandewijn kunnen opleveren. Ik ga het binnenkort proberen! 🙂

Beantwoorden
Stookforum
Berichten: 6704
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaren geleden

Inmaakbrandewijn is de basisalcohol, niet het eindresultaat ?

 

Beantwoorden
Piet
Berichten: 1657
 Piet
Topic starter
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaren geleden

Bij boerenjongens is het zonde om brandewijn te gebruiken, omdat de kaneel de smaak van brandenwijn zal overheersen.

Bij veel recepten op het internet gebruiken ze brandenwijn of vodka omdat men er van uit gaat dat niet iedereen over schone alcohol kan beschikken.

Beantwoorden
Peek
Berichten: 7
 Peek
(@peek)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Ik ga van de week ook weer brandewijn maken.
Heb ook een koperenketel ben benieuwd wat het alcohol percentage wordt.
Ik wil port maken van mijn Muscst Bleu druiven in combinatie met vlierbessen en banaan.

Beantwoorden
DoubleBarrelTwo
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 4 jaren geleden

@Peek

Dat is een smaak combinatie die ik niet zou/had kunnen bedenken 🙂 🙂

 

 

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?