Ingrediënten:
-
500 gram grote gele rozijnen
-
250 gram suiker
-
stukje pijp kaneel
-
3,5 deciliter alcohol 94%
-
6,5 deciliter water
Bereidingswijze
Ontdoe de rozijnen van de steeltjes, was ze zorgvuldig en laat ze uitlekken.
Breng 6,5 deciliter water aan de kook en los hierin de suiker op.
Neem de pan van het vuur en doe onmiddelijk de rozijnen in het hete suikerstroopje zodat ze kunnen wellen.
Voeg vanillestokje en pijpkaneel toe en sluit de pan met het deksel.
Laat dit alles 24 uur zo staan. Doe het over in een goed schoon gemaakt stopfles en schenk de 94% alcohol erop.
Na één tot drie maanden gebruiken, tenzij je er in die tussentijd niet vanaf kan blijven
Hoe langer het staat, des te lekkerder wordt het.
Ron, ik heb dit recept nog niet geprobeerd . maar weet dat gele rozijnen een smaak heel veel kunnen een likeur doen veranderen,dit ga ik ook nog wel eens proberen thnx ron .
mvg gerdy
Hallo Gerdy, ik ben Rob (geen Ron)
Hallo Gerdy, ik ben Rob (geen Ron)
sorry rob, even gemist
Kan gebeuren.
Is het recept zonder de gele rozijnen dan eigenlijk het recept voor inmaak brandewijn? Weet alleen dat daar inderdaad vanille doorheen zat.
hmmm, waarschijnlijk niet. Ik lees op het web dat brandewijn een destillaat van moutwijn is. Jammerrrr... 🙂
En met gedroogde abrikozen noem je het boerenmeisjes.
Heb een lekker likeurtje met basilicum gemaakt, met gekochte inmaak brandewijn. Zou het wel leuk vinden om het de volgende keer met zelfgemaakte inmaak brandewijn te maken!
Je kunt daar sowieso schone alchol voor gebruiken, hoeft geen gestookte moutwijn te zijn hoor. Bezit je een T500?
Ook gestookt fruit, eau de vie dus, is lekker om in te macereren.
Nee, de 12 liter koperen kolom distilleerketel.
Dan zou het recept hierboven dus een lekkere inmaak brandewijn kunnen opleveren. Ik ga het binnenkort proberen! 🙂
Inmaakbrandewijn is de basisalcohol, niet het eindresultaat ?
Bij boerenjongens is het zonde om brandewijn te gebruiken, omdat de kaneel de smaak van brandenwijn zal overheersen.
Bij veel recepten op het internet gebruiken ze brandenwijn of vodka omdat men er van uit gaat dat niet iedereen over schone alcohol kan beschikken.
Ik ga van de week ook weer brandewijn maken.
Heb ook een koperenketel ben benieuwd wat het alcohol percentage wordt.
Ik wil port maken van mijn Muscst Bleu druiven in combinatie met vlierbessen en banaan.