Meldingen
Alles wissen

Droplikeur, dropshot recept

Pagina 2 / 3

Quirijn
Berichten: 120
Registered
(@quirijn)
Actief Lid
Deelgenomen: 6 jaren geleden

Mooi onderwerp !

 

Vee verschillende recepten ook.

Zelf heb ik het slechts 1 keer gemaakt.

Dat volgens een recept wat ik van een collega uit Denemarken kreeg.

 

Volgens men begin je met een neutraalalccohol van rond de 60 %/

Daar leg je dan 10 % dropjes is van watze daar kennen als Turkse peper.

Het is een snoepje wat we hier kennen als bonbon Napoleon.

 Maar dan anders..

 

Ik moet zeggen dat ik inde loop der tijden een voorkeur ontwikkeld heb voor klare drankjes/ Zo'n dropshot kan me dan ook niet echt niet bekoren. Ik heb hier een drop-pot, die is vaker vol als leeg. Om nou drop op te gaan lossen in mijn kostekijke drank dat is wel heel veek gevraagd,

 

Liever houd ik de geschieden. Zo'n dropshot geeft een kater die je makkelijk vermijden kunt.. Maar voor het beste van het beste neem je dus Turkse peper. Dat word vooral in Denemarken  en Finland verkocht.

 

 

 

 

 

Brrr,

wat een meuk!

 

 

 

 

Beantwoorden
Eric
Berichten: 139
 Eric
Registered
(@erbij)
Actief Lid
Deelgenomen: 6 jaren geleden

Ikzelf zou kiezen voor een receptje zonder zoethout. Dit komt omdat bewezen is dat dit spul de bloeddruk enorm verhoogd.

Het zou fijn zijn dat men in dit toppic niet alleen de smaak maar ook vooral de gezondheid een beetje in het oog houdt.

 

Beantwoorden
gerdy
Berichten: 261
Registered
(@gerdy)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Ikzelf zou kiezen voor een receptje zonder zoethout. Dit komt omdat bewezen is dat dit spul de bloeddruk enorm verhoogd.

Het zou fijn zijn dat men in dit toppic niet alleen de smaak maar ook vooral de gezondheid een beetje in het oog houdt.

 

 en alcohol verlaagt de bloeddruk toch ?

Beantwoorden
JohnDoe
Berichten: 772
Registered
(@johndoe)
Prominent Lid
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Hold the presses, geen zoethout in de super gezonde alcoholen...

  • 1 - 2 standaardglazen

    Je hartslag en ademhaling nemen toe. Je krijgt een warm gevoel. Je wordt wat levendiger en meer ontspannen. Het praten lijkt vlotter te gaan. Je smaak, reuk en zicht gaan lichtjes achteruit. Je wordt minder pijngevoelig. Je krijgt zin in eten. Je moet meer plassen.

  • 3 tot 7 standaardglazen

    Je reactiesnelheid neemt af en je wordt onhandiger in je bewegingen. Het beoordelen van situaties gaat moeilijker. Je smaak, reuk en gezichtsvermogen gaan verder achteruit. Je gezichtsveld wordt smaller (tunneleffect). Je begint luider te praten, ook omdat je minder goed hoort. Je geheugen werkt slechter. Je stemming begint duidelijker te veranderen: vrolijker en uitbundiger, of net meer prikkelbaar en grof. Je krijgt de neiging jezelf te overschatten en zelfkritiek wordt minder.

  • 8 tot 14 standaardglazen

    Alle hogergenoemde lichamelijke verschijnselen nemen toe. Je reactiesnelheid neemt sterk af en je lichaamscoördinatie verslechtert. Het praten gaat moeizamer, je struikelt soms over je woorden. Je gezicht kan rood worden en je pupillen worden wijder. De vrolijke stemming wordt uitbundigheid, of slaat om in neerslachtigheid of kwaadheid. Je zelfkritiek verdwijnt. Je gaat gemakkelijker dingen doen die je anders nooit zou doen. Je kan ook misselijk worden en moeten braken.

  • 15 tot 20 standaardglazen

    Je zintuigen geraken nu sterk verdoofd. Wat je hoort en ziet dringt nog amper tot je door. Je bewegingen worden helemaal ongecoördineerd. Je kan je afwezig voelen of verward geraken. Er is hoge kans op black-outs, waardoor je je grote delen niet meer zult herinneren. Je wordt misselijk en 'draaierig' als je de ogen sluit.

  • Meer dan 20 standaardglazen

    Je ademhaling en hartslag worden sterk vertraagd. Je raakt totaal 'van de kaart'. Als je deze hoeveelheid in korte tijd drinkt dan kan er alcoholvergiftiging optreden: je raakt bewusteloos of gaat in coma. De ademhaling kan stoppen of je krijgt een hartstilstand. Bij jongeren of personen die niet gewend zijn om veel te drinken kan alcoholvergiftiging sneller optreden.

Want al dit kan niet op tegen hypertensie (wat je trouwens ook van drop krijgt...)

Beantwoorden
Piet
Berichten: 1657
 Piet
Registered
(@betweter)
Nobel Lid
Deelgenomen: 6 jaren geleden
Drop wordt gemaakt van zoethout, dus als je van zoethout bloeddrukverhoging krijgt, zal je dat ook van drop krijgen.
 
Lees:

Drop is een <span style="color: #0066cc;">snoepgoed dat wordt gemaakt van het wortelsap van de <span style="color: #0066cc;">zoethoutplant Glycyrrhiza glabra (vlinderbloemfamilie). De zuivere vorm heet blokdrop. De blokdrop wordt dan gebruikt als ingrediënt voor de snoepjes. Voor de <span style="color: #0066cc;">zoetheid wordt <span style="color: #0066cc;">suiker (in percentages variërend tussen 30 en 60%) of een andere zoetstof toegevoegd. Vroeger bond men de drop met <span style="color: #0066cc;">Arabische gom, tegenwoordig doet men dit meestal met <span style="color: #0066cc;">zetmeel of <span style="color: #0066cc;">gelatine. Toch wordt Arabische gom soms nog steeds gebruikt. Andere bestanddelen zijn <span style="color: #0066cc;">salmiak (ammoniumchloride), soms zout, evenals geur- en smaakstoffen, al dan niet synthetisch (eucalyptus, honing, anijs, melasse). Van nature bruinige en ietwat doorzichtige dropsoorten worden met koolstof of karamel donkerder gekleurd.[1] Vooral in Nederland is drop populair, maar daarnaast ook in de <span style="color: #0066cc;">Scandinavische landen en Noord-Duitsland.[1]

De industriële verwerking van de zoethoutwortel tot drop werd mogelijk toen de Italiaan Giorgio Amarelli er in <span style="color: #0066cc;">1731 in slaagde om het sap uit de <span style="color: #0066cc;">zoethoutwortel (Glycyrrhiza glabra), tot drop te verwerken

Beantwoorden
HansBerenburg
Berichten: 3
Registered
(@hansberenburg)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Laurierdrop word gemaakt van zouthout. Dus beide ebruiken is onzin en zorgd snel voor "Overkill"

 

Beantwoorden
Egbert
Berichten: 48
Registered
(@egbert)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Even een vraagje leg je de dropjes in de alcohol? Of eerst oplossen in kokend water en dan bijvoegen? En heb namelijk de Turkse peper gehaald en wil er graag mee aan de gang gaan

Beantwoorden
oengabunga
Berichten: 635
Registered
(@oengabunga)
Respectabel Lid
Deelgenomen: 6 jaren geleden

drop gewoon in de alkohol.... hierna filteren...

 

Moet wel zeggen . Heb niet zon goede ervaring met dropshot..

Had m samen met Apfelkorn gedronken..........

En ineens werd ik de volgende dag wakker

 

Beantwoorden
Holy Cow
Berichten: 319
Registered
(@holy-cow)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 6 jaren geleden

Dropshot ga ik ook maar eens maken, heb nog wel wat alcohol staan waar ik dat eens mee kan proberen

Beantwoorden
gerdy
Berichten: 261
Registered
(@gerdy)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Hoi Leon het zoethout zijn dat de gewone ouderwetse stokjes of wat gebruik jij daarvoor.

zoethout zijn geen stokjes,zoethout zijn wortels 

Beantwoorden
Brilletje
Berichten: 26
Registered
(@brilletje)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 4 jaren geleden

De Salmiakki wodka zoals de Finnen het toen noemden is veel beter en lekkerder dan dropshot! Eénmaal de echte Finse salmiakki geproefd nooit meer een dropshot, dat is echt water met een smaakje! Alleen de Tyrkisk peber is niet in NL te krijgen. Ik krijg de zakken van mijn vriend die vaak in Finland komt (heb er een paar liggen).
In Nederland is het beste alternatief Rob's drop, dit komt in de buurt van de Tyrkisk peber alleen iets zoeter en minder scherp.

Rob's drop is bij de Jumbo te krijgen. Maar ken je iemand die in Finland komt laat ze een fles Salmiakki meenemen en uit de supermarkt de Tyrkisk peber!

 

Beantwoorden
Brilletje
Berichten: 26
Registered
(@brilletje)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Dus de Tyrkisk Peber / Rob's drop is een alternatief  voor deze (er zijn veel soorten in Finland). Blijkt ook met pepertjes te zijn, heb dat nog niet gemaakt maar ga dat zeker proberen. Wel in de diepvries leggen dan is het lekkerst!

 

Beantwoorden
Brilletje
Berichten: 26
Registered
(@brilletje)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Oja, de Finnen die het mij geleerd hebben maakten van 80% wodka de salmiakki wodka, lengden het aan met water en dan schudden, advies van ze was in de wasmachine stoppen maar dat is niet nodig want af en toe goed schudden en laten staan lost het ook op! Eén zakje Rob's drop voor een standaard fles wodka. Dus een fles) wodka waar je iets uit giet anders past de drop er niet in.... schudden maar! De Scandinavische manier.

 

Beantwoorden
Cornorshop Vodka
Berichten: 10
Registered
(@cornorshop-vodka)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 6 jaren geleden

dank voor de reactie,s,

de met rob,s drop heb ik gemaakt en wel de beste tot nu toe

lekker 

 

Beantwoorden
Brilletje
Berichten: 26
Registered
(@brilletje)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Lekker hé! Dat is beste alternatief voor de Scandinavische Salmiakki!
De Tyrkisk peber  is nog lekkerder dan Rob's maar helaas alleen in Scandinavië te krijgen!

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?