Meldingen
Alles wissen

Gevraagd rode wodka recept


Boefje
Berichten: 19
Topic starter
(@boefje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goedenavond dames en heren en lieve kijkbuiskinderen,

Ik ben sinds enige tijd een beetje aan het lezen hier op het forum,want er staat enorm veel interessante en nuttige informatie,alvast bedankt daarvoor!

Sinds kort heb ook een leuk stookketeltje gekocht om te hobbyen.

Na hier gelezen te hebben hoe je suiker wodka maakt,..25liter mash 8kg suiker turbogist,etc,heb ik wat zuivere wodka gemaakt om mee verder te klungelen,want dat is het nog;-).

Ik heb de wodka nu 2 keer gedistilleerd (150ml heads weg en tot 60%tail ook weg)miscchien een beetje veel en overbodig maar wil in het begin fijn veilig werken.Ook heb ik het distillaat via koolstoffilters gezuiverd,het refractormetertje geeft 90% aan.

Het is zo op t zicht en op de tong mooie zuivere bijna geurloze alcohol

Nu wil ik voor een maatje echte rode wodka maken.

Is er toevallig iemand met een receptje,het liefst zonder essences?

Ik meen dat er ook vlierbessap in hoort,maar ik kan t ook helemaal mis hebben hoor.

Alle suggesties zijn welkom en natuurlijk bij voorbaat dank!

Kheb al een beetje gegoogled zonder succes.

Proost

Boefje

Beantwoorden
8 reacties
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Echte rode wodka bestaat niet, toch niet als 1 enkel recept.

http://www.yummly.co/recipes/vodka-cocktails-red  al enkele recepten

maar ik denk dat je het vooral op deze gemunt hebt 

Deze word met sleedoorn bessen gemaakt bv  https://jamesbonfieldrecipes.wordpress.com/2011/12/04/sloe-gin-sloe-vodka/  

 

Beantwoorden
Boefje
Berichten: 19
Topic starter
(@boefje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hartelijk dank voor uw supersnelle reactie en deze 2 leuke top linkjes, deze ga ik morgen eens goed bekijken!Ik wens u een goede nacht.cheers

Beantwoorden
Boefje
Berichten: 19
Topic starter
(@boefje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb de linkjes eens goed nagelezen,helaas is het verkrijgen van sleedoornbes extract of vers ingevroren ofzo lastig te vinden.Ik denk dat ik daar nog even mee wacht dan.Of iemand moet een site of adresje weten waar ik dat bestellen kan,want in het wild plukken duurd ook nog wel even.;-)

 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Boefje, Sleedoorn (Prunus spinosa) staat veel langs wegen, in houtwallen of windsingels. Nog even wachten dus 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Een goede vervanger is de vlierbes, die je eerst dient te koken omdat ze blauwzuur bevatten, daarna gewoon op 94% alcohol 6 weken laten macereren en door een zeef halen.

Daarna evt. met wodka vermengen, het percentage op normale sterkte brengen en omdat ze wrang zijn op smaak brengen met suiker (vloeibaar en ingekookt).

In Duitsland noemen ze deze drank Hollunder

Ik heb zelf nog 4 flessen staan, heerlijk!

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Vries ze zelf even in? Leg dunne laagjes 😉

Beantwoorden
Boefje
Berichten: 19
Topic starter
(@boefje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bedankt weer voor de tips klinkt weer lekker,eerst fijn genieten van de lente en de zomer dus!Ik heb al een lekker lemoncellotje in de vriezer staan;-).Zou dan bijvoorbeeld een mix van prunus spinosa en vlierbessen een goede combinatie kunnen worden?Of kun je ze qwa smaak beter apart houden?IK heb trouwens t weekend rum gestookt op basis van het recept van betweter.Ik heb 5 liter melasse( die van t linkje uit duitsland voor op pannekoeken)en 4 kg rietsuiker en water tot 25l , 10 dagen laten vergisten 35graden met paar eetlepels turbo en wat bakkersgist.Ook een batch van 4kg bastardsuiker met 5 liter melasse en een batch 5 liter melasse met 4 kg kristalsuiker gemaakt.Om wat verschillen te kunnen proeven.Ik heb nu eigenlijk 3 jerrycans met 2.5 liter rum van 90%.ik heb de naloop (alles onder de 80% apart in 75cl flessen gedaan van iedere batch.Of zal ik deze nog een x distilleren?Kan ik nog iets met de gestripte batches eigenlijk,deze heb ik nog bewaard?ik las ook iets met yoghurt eriN kieperen en ver wegzetten...Met airlock,welke temperatuur wegzetten?Ik heb t idee dat niet alle suikers vergist zijn ook.jammer genoeg heb ik het gistresidu al weggegooid, ik las dat je daar gewoon weer nieuwe batch mee kan maken...Heeft u misschien een idee Betweter?ik heb ook bbq eiksnippers gehaald om eventueel de rum nog een andere smaak te geven,moet je deze snippers ook eerst verhitten in de oven op 150gr?maceer je de rum op 90% of leng je dit eerst aan met gedistillerdwater tot 40% ofzo?Sorry voor al deze vragen maar zou t zonde vinden als ik iets verkeerd doe.De rum van de 3 batches ruikt trouwens inderdaad wel anders,zeker de bastardsuiker heeft meer een rokerige geur,wel heerlijk alle 3 overigens...Bedankt alvast voor jullie antwoorden !

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Boef, wat leuk om over je rum te lezen, ga ik ook proberen! Heb jij die melasse link? Betreft geheel vergisten, heb je sg gemeten voor en na? Dan weten we misschien meer. Wat betreft eik. Ik stop het in mn whiskey, reeds verdund tot 42%. Gaat prima. Ik gebruik echter strips die ik zelf uit een boom gezaagd heb en daarna gedroogd en getoast. Weet ik zeker dat ik geen narigheid in mn drank gooi. Groet!

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?