Beste allen, ik ben gisteren bezig geweest met het bereiken van een most.
Ik had een vaatje van 5 ltr druive concentraat gekocht bij de stookwinkel en de dag was gekomen.
Ik heb het verdunt tot 25 ltr zuurstofrijk druivensap. Toen ik de zuurgraad ging meten was die ruim 7 ph.. dus toen ben ik met wijnsteenzuur aan de slag gegaan op de ph naar 3@4 te krijgen. Ik was verbaasd over hoeveel ik er wel niet aan moest toevoegen om het ook maar iets omlaag te krijgen:? Ik heb uiteindelijk 250gram moeten toevoegen om het naar 4+ ph te krijgen 🤔
Ik ben nu bang dat ik het heb verpest door er teveel zuur aan toe te voegen of is deze hoeveelheid normaal?
Mvg Klaasv
Ik zie even niet hoe ik het bericht kan aanpassen.. maar ik heb inplaats van 250gr wijnsteenzuur 500gr toegevoegd, geen idee wat dat uiteindelijk met de wijn gaat doen🤔 hoop dat iemand me kan helpen. En excuses voor de dubbele post.
Mvg klaas