Meldingen
Alles wissen

Krupnikas(honing likeur). Residu verwijderen?


Berichten: 1
Topic starter
(@maarten-murre)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hallo

Ik ben sinds kort begonnen met stoken. Ik heb eerst wodka gemaakt om likeuren te maken.

Nu heb ik honing likeur gemaakt(zie recept in de link hieronder) en ze raden aan het een half jaar te laten staan. Nu krijg ik na een week flinke residu op de bodem. Is de bedoeling dat ik dit verwijder? Moet ik het filteren of weg gooien? Of hoort het erbij?

Verwijderde link

Vriendelijke groet

Beantwoorden
6 reacties
5 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3207

@maarten-murre

 

Hoi Maarten,

 

Aangezien de spam beveiliging actief is en de link dus niet zichtbaar is, word het even gokken qua recept wat je gebruikt hebt.

 

Is het toevallig dit recept?

 

Als je met een fijnmazige filter gezeefd hebt en er nog residue ontstaat zou ik adviseren om eerst 2 lagen keukenrol te proberen, werkt dat ook niet is vislijm een goede manier om het residu te verwijderen. 

Beantwoorden
(@sammy)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Active Member
Berichten: 13

@alchemist, ik en Maarten zijn samen aan dit project begonnen en ik heb nog kaasdoek in de kast liggen, zou dit ook voldoende kunnen zijn?

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3207

@sammy Ik denk dat het te grof is. Ikzelf gebruik een trechtertje met keukenrol erin. Soms is het spul te fijn en dan helpt vislijm.

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2104

@maarten-murre welkom mannen. Wat je ook doe maak niet uit maar gooi het niet weg. Laat het een half jaartje staan en als je er aan stoor filter het dan voor het drinken, want het kan weer terug komen.

Beantwoorden
(@alexandra)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

New Member
Berichten: 1

@maarten-murre

Hoi Maarten, de neerslag waar jij her over hebt zijn pollen afkomstig uit de honing. 

  1. Ik snap dat het er niet zo mooi uit ziet maar het is eigenlijk super gezond. Als je schut zal de neerslag weer weg zijn. Het is bijna onmogelijk om dit uit je likeur te filteren. 
Beantwoorden
Berichten: 818
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ligt ook deels aan de honing, vaak slaat het vanzelf neer (zinken naar de bodem)  en kun je het na een tijdje afhevelen/ decanteren. Filteren door keukenpapier of koffiefilter kan ook veel doen, maar kaasdoek haalt inderdaad te weinig uit.

Een heldere drank zonder droesem (bezinksel) op de bodem ziet er iets aantrekkelijker uit, maar het is geen echte noodzaak. Het is niet giftig in elk geval. Sommige kiezen er juist voor te schudden voor gebruik.

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?