Ah oké! Ik heb mijn eerste stook er opzitten afgelopen zondag. Qua temperatuur was het nog wel een strijd. Die schommelde heel fel en durfde het toestel niet echt verlaten. Maar ik dacht dat wanneer er geen alcohol meer was, hij misschien helemaal uit zou vallen. Maar dat die door kookt is op zich geen probleem. Dus je mag echt stoken tot die helemaal klaar is... Weer iets bij geleerd. Ik had cuts gemaakt van 250 ml en vond da wel makkelijk om inzicht te krijgen in het proces. Want ik had 100 ml opgevangen en apart gehouden en de eerste 250 ml erna rook echt anders dan de volgende 10 cuts.
Dit mag Robbert niet weten, anders gaat hij er patent op aanvragen. 1 liter alcohol t500 (blauw zakje gist stookwinkel) o,5 liter verse citroensap en 1, 1 liter spa blauw. 150 suiker. Dat wordt voorlopig mijn inzending voor de bbq 2020 foto volgt.
Proost,
Zou ik uw emailadres eens mogen om je wat te vragen?
Pfff, heb geen kater maar helmaal fris ben ik ook niet. hoop dat een biertje helpt. Gelukkig volgende week cursussen want dit komt niet goed. Het spul is gewoon te lekker. En ik moet echt zeggen dat het blauwe zakje turbo echt topkwaliteit alcohol geeft. Zeker als de kolom van de t500 weer helemaal schoon is en het gist goed is bezonken.
Brutus, stuur me maar een pm dan hoop ik dat ik je vraag kan beantwoorden. Zal de mail in de gaten houden of meldt het op het forum wanneer je dat gedaan hebt.
Toch handig zo'n forum, dacht dat ik gisteren 200 gram suiker had gebruikt maar was dus 150 gram las ik net terig. volgende keer verlaag ik nog een keer met 50 gram. Heb het niet gemist. Sterker vond het erg lekker. Zo wordt het nog een gezond drankje ook met het verse citroensap.
Voor de duidelijkheid. Want lees mijn eigen post terug en kom er ook niet meer uit door e vorige keer in breuken te rekenen.
Dus plan van aanpak. 1 liter t500 met 10 citroenschillen. Staat nu ruim een week. Ik ga hier 150 gram suiker aan toevoegen. Recept is 600 gram suiker maar dat is niet te zuipen.
1, 6 liter vocht. verdeeld over puur citroensap ( vriezer) of de gechilde rakkers in koelkast persen. Blijven wel een weekje goed ( ga ik zo persen en zie wel hoeveel er nog in zit, anders de vriezer) en de rest aanvullen met spa blauw.
1 liter t500 in een pan/of waar je het in wil. Suiker oplossen (eventueel iets verwarmen maar hoeft niet) en dan sap en water erbij. Misschien zo een foto.
Ja een foto de iPad was opgeladen
nu citroenen persen. Een week hebben de geschilde rakkers in de koelkast gelegen
Sap bijna 0,45 liter en suiker iets meer, namelijk 155 gram. Terug gooien is ook zo kruideniersachtig en dus 1,2 liter Spa.
en da zometeen het wonder
dit is hum. Straks een laatste foto vanuit het glas.
proost
denk dat het weer tijd wordt voor de Aldi, biologische citroenen 0,50 en suiker kan je er halen en misschien wel Spa blauw. Geen idee ben al 20 jaar niet meer in een supermarkt geweest. Anders de jumbo die zit er naast.
Kan me een topic herinneren waarin 'biologische citroenen' werden aangehaald, waarbij ze biologisch geteeld zijn, maar voor opslag wel een coating krijgen... maar of dat nou lidl, aldi of appie was, Joost mag t weten;)
Ik maak ze altijd schoon met alcohol uit de t500, gewoon in de plantenspuit en goed inspuiten en een minuutje laten liggen. Daarna met een droge doek afvegen (of keukenpapier) Er komt wel veel vuil af maar een een coating is me niet opgevallen.