Oké, dit is een duidelijk antwoord bedankt hiervoor.
Is het ook mogelijk om met de bestaande limoncello, hiervan een gedeelte te gebruiken en de c citroenschillen toe te voegen en later weer samen te voegen?
De t500 is een geautomatiseerde ketel, die zo'n 92% alcohol kan distilleren.
T500 is niet geautomatiseerd, het is een elektrische boiler met een aan- en uitknop. Ook de reflux is niet geautomatiseerd, gewoon handmatig het koelwater regelen.
Bijna wel geautomatiseerd. Met gas en een koperen ketel moet je iedere keer bijregelen op vermogen dat is bij de t500 door de reflux niet. 1 keer koelwater inregelen en het ding trekt nagenoeg alle alcohol uit de stookwijn. In perfecte kwaliteit. Na 7 jaar weet ik wel hoe goede alcohol moet/kan smaken.
Ik begrijp je vraag volgens mij niet helemaal.
Probeer het.
Zolang je alcohol uit de winkel (95 %) of gemaakt in de T500 kan je altijd de schil van de citroen toevoegen aan de schillen die er al in zitten. Heb ik ook gedaan op de foto. De alcohol is nog steeds sterk genoeg om de smaken eruit te trekken. Gemaakte Limoncello ( dus verdund met suiker, eventueel sap en water) is niet sterk genoeg meer denk ik. Het recept hier op het forum is ongeveer 37%
Ik heb 3 jaar lang met een 2L kan m'n koelwater geregeld. Elke minuut weer 1,5L uit reservoir scheppen en bij de spiraal gekiept. Het feit dat nog niet zo lang een aquariumpompje gebruik, laat mij al gauw zeggen "geautomatiseerd".
Zie het als een auto. T is niet omdat je een automaat hebt dat je niets meer hoeft te doen in je auto behalve zitten.
Terug naar de ketel; je hoeft geen temperatuur te meten, geen correctie in warmte bron, stopt vanzelf(lees automatisch) en zoals Lummel ook aangeeft.
Dus jij vind een grainfather dan ook geen automaat? Je moet wel knopjes kunnen drukken, net als bij de t500. Totaal andere wereld dan in je maischpan staan roeren of een alambiek op vuur te beheersen.
Al met al, voor een automaat kun je vaardigheid aan je laars lappen. Zowel auto, ketel of brouwketel. Wil niet zeggen dat iedereen die deze gebruikt geen vaardigheid kent, maar toch. Voor mij persoonlijk te makkelijk...
Door je wat lagere percentage van de reeds gemaakte zal het wat minder stoffen uit de schil kunnen trekken. Waarschijnlijk blijft ie dan ook helder.
Normaal gezien trek je op hoog percentage (vanaf 60) de olie uit de schil, en verdun je hierna. Omdat je percentage daalt tijdens verdunnen lost de olie niet meer goed op. De alcohol kan de olie niet meer 'vasthouden' bij een te laag percentage.
Grappig dat je de Grainfather noemt want dat apparaat is helemaal geweldig. Je stelt de temperatuur in op laten we zeggen 86 graden ( dan loopt de alcohol nog niet, turbo loopt pas bij 89) en je komt terug wanneer het uitkomt. Dan zijn de laatste graden er zo bij getrokken en kan je ondertussen het koelwater afstellen. Gemak dient de mens. Eenmaal gebeurt kan je de mrs 3/4 uur aandacht geven. Plantjes moet je voeden anders verdorren ze.
Oké, het is mij nu helemaal duidelijk al mijn vragen zijn beantwoord.
Bedankt allemaal voor het meedenken.
Krijg zo nog een klant en moet dit eigenlijk niet doen. Aan de andere kant, die lust hem ook wel en tekent na een paar limoncello, en flesje mee naar huis uiteraard, toch wel bij het kruisje. Proost heren.
Inderdaad, het is heel makkelijk?
Ik heb 3 jaar lang met een 2L kan m'n koelwater geregeld. Elke minuut weer 1,5L uit reservoir scheppen en bij de spiraal gekiept. Het feit dat nog niet zo lang een aquariumpompje gebruik, laat mij al gauw zeggen "geautomatiseerd". Zie het als een auto. T is niet omdat je een automaat hebt dat je niets meer hoeft te doen in je auto behalve zitten. Terug naar de ketel; je hoeft geen temperatuur te meten, geen correctie in warmte bron, stopt vanzelf(lees automatisch) en zoals Lummel ook aangeeft. Dus jij vind een grainfather dan ook geen automaat? Je moet wel knopjes kunnen drukken, net als bij de t500. Totaal andere wereld dan in je maischpan staan roeren of een alambiek op vuur te beheersen. Al met al, voor een automaat kun je vaardigheid aan je laars lappen. Zowel auto, ketel of brouwketel. Wil niet zeggen dat iedereen die deze gebruikt geen vaardigheid kent, maar toch. Voor mij persoonlijk te makkelijk...
Hoi dus een T500 valt volledig automatisch uit als er geen alcohol meer uitkomt?
omdat er geen alcohol meer in zit. Geniaal he. Maar de ketel blijft wel doorkoken. Dus stroom blijft doorgaan. Misschien een tijdklok erop van 5,-. maar natuurlijk blijf je erbij. Het wonder wil je niet missen.
Kennelijk bevalt de limoncello heb alweer 20 gele rakkers gevild. Gisteren alcohol gemaakt in de t500 en gestookt rond 52 graden. Alcohol zal dus wel 94% zijn denk ik. Duurt zo maar een uur langer op deze temp. Maar het liep en kreeg daarna visite. Normaal stook ik met hogere temp. Ben gewoon ongeduldig. Foto anders geloven jullie me niet. En ja ben alweer dronken.
2 liter alcohol uit de t500 erbij. En we wensen u een behouden vaart. Nu de linkse weckpot in behandeling nemen. Suiker, doel alholpercentage, sap/water dat weet nog niemand.