Ik heb vanavond suikersiroop gemaakt om likeurtjes me aan te zoeten.
Toen ik de suiker, water en citroenzuur in het pannetje deed viel het mij op dat deze naar sperzieboontjes rook.
Wat kan ik het beste doen om deze ongewenste geurtjes te vermijden?
Ik wil nml niet voor elk receptje een appert pannetje aanschaffen.
Hum, niet het water van sperziebonen gebruiken π
Eric,
komt dat pannetje uit de vaatwasser? Vaatwasprodukten leggen een 'film' over de gewassen vaat speciaal voor de glans...
Zelf schrobben met dreft (of wat anders), schoonspoelen met zeer warm water om het steriel te krijgen en daarna meteen gebruiken om siroop in te maken. Ik hoop dat het hiermee goed komt.
Ik weet niet of er een anti-aanbaklaag in zit, bv steelpannetje, je kunt volgens mij dan beter een rvs pan nemen, daar kan geen luchtje intrekken.
Β
Was idd aluminium pan uit de vaatwasser. Dat gaan we dus niet meer doen.
Dat wordt een rvs pan, met de hand gewassen.
Dank dank.