Hallo medestokers.
Heb 2 weken een kilo diepvries aardbeien van de lidle in 4 stukken gesneden en op 1.5 liter neutraal van 94% gezet. Alles gefilterd door een koffiefilter en in de hoeveelheid gemeten. Had 1.7 liter. Daarna 550 gram suiker in 2.7 liter water gekookt en alles op kamertemp. gemengd. Dit smaakte al wel maar miste toch nog iets. Nu heb ik 4 liter flessen gevuld. 1 met alleen aardbeien. 1 met een kaneel stokje erin. 1 met kaneel en een steranijs. En 1 met kaneel en eikensnippers. Nu een dag later smaken ze allemaal heel erg lekker. Ga iedere dag een klein beetje proeven om te kijken wanneer de kaneel ect. eruit kan.
Moet zeggen zeer zeer goed gelukt. Hieronder een fotootje van de flessen die nu even lekker in de zon staan.
Groet mauser.
Heb dit paar weken terug ook gedaan, alleen ik had er een vanille stokje bij. Ik miste idd ook 'iets'. Ik ga bij de volgende batch een beetje citroensap doen zodat het geheel wat frisser word.
De gasten misten er iig niks aan, zaterdags 2 liter gevuld met aardbeien likeur en zondags 2 liter vol met lucht?
Kaneel en steranijs niet te lang er in laten.... Overheerst meteen...
En hoe moeilijk t ook is.... Hoe langer je m laat staan....... Hoe beter hij wordt 😉
Hey Tomas. Heb bij het maken van de suikersiroop 4 zakjes a 8 gram vanillesuiker toegevoegd en wat citroensap. De citroensap zou ook goed zijn tegen het kristalliseren van de suiker. Ook heb ik wat glycerine toegevoegd voor een wat betere dronk. Heb intussen de steranijs er wel weer uitgezeefd.
Klinkt goed! Van de week de gasbus weer vullen en dan waag ik mij ook weer aan een paar liter aardbeien likeur??
Goede morgen Tomas ik ben echt een beginneling in het maken van likeur ,ik heb u recept nu gebruikt ,hoelang moeten de aardbeien trekken ?
groetjes PascaleÂ