Momenteel staat het tweede rumexperiment te vergisten volgens het recept van stookwinkel en zie ik geen enkele activiteit meer. Gisteren een staal genomen en het SG gemeten wat uitkwam op 1020. Melasse is best wat tricky, dat weet ik en vandaar mijn vraag hoe weet je nou of alles uitgegist is. We zijn nu twee weken verder.
Hartelijk dank voor tips
Als je een brandende lucifer boven de mash houd en de vlam blijft branden is de vergisting voorbij, een eind sg van 1020 is vaak voorkomende eind waarde bij rum
Goedemiddag even een vraagje.
Misschien al wel eens gevraagd maar ik kon het niet vinden.
Waarom moet er suiker toegevoegd worden aan de melasse terwijl deze al veel suiker bevat?
Groet, @ndré🥃😎
Vanmorgen melasse gehaald bij stookwinkel, aardige en behulpzame man trouwens, en er staan nu 2 emmertjes van 15 liter te gisten, ga verschillende recepten doen en proberen.
Deze is 2liter melasse, 500 gram rietsuiker, kilo bananen die tot een papje waren gemaakt in kokend water. en 2 thee lepels citroenzuur
Ook ik heb gisteren 2 vaatjes nelasse gehaald. Gesellig gekletst en enn beetje gist en andere prut gescoord. Daar ga je met plezier even heen alleen  grootverpakking whisky smoek essence had ie niet op voorraad. Schijnbaar een hardloper