Ik zou graag willen weten hoe ik goede stookwijn maak voor een zachte gin. Heb hier geen ervaring mee. Wil graag een goed recept.
Bij voorbaat dank.
Beste Dirk, staat genoeg over op deze site.
Toets even Gin in in de zoekbalk 😉
Â
Op het HD Forum is ook zeer veel te vinden, is wel Engelstalig.
Â
HD forum?
Home Distiller Forum...
Â
Dirk,
Â
Dit draadje kan je al aardig op weg helpen:Â http://www.stookforum.nl/thread/odins-gin/ Â Â
In principe kan je starten met een neutrale alcohol gemaakt van een suikerbeslag. Daarna kan je kiezen uit volgende technieken: percoleren (zoals het koffie zetten: warme alcohol over de kruiden gieten), macereren (kruiden laten trekken in alcohol), overhalen met de kruiden in de alcohol of overhalen met de kruiden geplaatst in een apart bakje (basket) net onder de refluxkolom (in de alcoholdampen). De gekozen techniek(en) en de samenstelling van de kruiden blijft wel jouw keuze… Cheers!
Dank u.