Meldingen
Alles wissen

Kandijsiroop fermenteren en distilleren?


Berichten: 110
Topic starter
(@thurstan)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heeft er iemand ervaring met kandijsiroop the fermenteren en te distilleren? Welk resultaat dit geeft etc?
Het leek mij iets leuks om mij in te verdiepen omdat kandijsuiker en siroop gemaakt word in belgië. Dus kan een leuk experiment zijn, maar ik vind er echt nergens iets over terug online.
Als iemand hier al ervaring mee heeft, alle info is zeker welkom 🙂

Beantwoorden
6 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Kandij heeft net als suiker de chemische formule C12H22O11, dus het vergisten levert hetzelfde resultaat op.

Beantwoorden
Berichten: 110
Topic starter
(@thurstan)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Geen andere smaak zoals je bij rum hebt? Volgens ik kan lezen is kandijsiroop een bijproduct van kandij suiker, dus zou het niet meer zijn zoals melasse?

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Kandij is het laten groeien van kristallen, niet meer, niet minder.

Enkel in bruine kandij zit wat "vervuiling"

 

Beantwoorden
Berichten: 110
Topic starter
(@thurstan)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

dus de kandijstroop is hetzelfde als kandijsuiker?
Volgens wiki is kandij stroop  de residuele stroop van de donkere kandij / mietten.
Dus een bij product d8 ik, vandaar dat ik eerder dacht dat het vergelijkbaar was met melasse.

 

Beantwoorden
Berichten: 473
(@monoblock)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dure kristalsuiker eigenlijk. Voor ons doel dus niet interessant.

Beantwoorden
Berichten: 110
Topic starter
(@thurstan)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ok dank voor de antwoorden, ik hoopte ergens dat het een interessante off-smaak zou geven zoals rietsuiker melasse geeft aan rum.
No sigar it seems 🙂

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?