Heeft er iemand ervaring met kandijsiroop the fermenteren en te distilleren? Welk resultaat dit geeft etc?
Het leek mij iets leuks om mij in te verdiepen omdat kandijsuiker en siroop gemaakt word in belgië. Dus kan een leuk experiment zijn, maar ik vind er echt nergens iets over terug online.
Als iemand hier al ervaring mee heeft, alle info is zeker welkom 🙂
Kandij heeft net als suiker de chemische formule C12H22O11, dus het vergisten levert hetzelfde resultaat op.
Geen andere smaak zoals je bij rum hebt? Volgens ik kan lezen is kandijsiroop een bijproduct van kandij suiker, dus zou het niet meer zijn zoals melasse?
Kandij is het laten groeien van kristallen, niet meer, niet minder.
Enkel in bruine kandij zit wat "vervuiling"
dus de kandijstroop is hetzelfde als kandijsuiker?
Volgens wiki is kandij stroop de residuele stroop van de donkere kandij / mietten.
Dus een bij product d8 ik, vandaar dat ik eerder dacht dat het vergelijkbaar was met melasse.
Dure kristalsuiker eigenlijk. Voor ons doel dus niet interessant.
Ok dank voor de antwoorden, ik hoopte ergens dat het een interessante off-smaak zou geven zoals rietsuiker melasse geeft aan rum.
No sigar it seems 🙂