Meldingen
Alles wissen

klaren


Berichten: 15
Topic starter
(@arnold)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

misschien een rare vraag ik heb stookwijn bijna klaar van water suiker en gist maar deze kan ik toch zo stoken of moet hij klaren? met dat 1 - 2 middel

Beantwoorden
3 reacties
Berichten: 6767
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoelang is hij al uitgegist? Na een tijdje klaart de stookwijn vanzelf. Als je geen zin hebt om daar op te wachten gebruik je klaringsmiddel, dan kun je na 24 uur stoken. Stook je terwijl het nog troebel is dan gaat dat ten koste van de smaak van je alcohol.

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Zoek-functie πŸ˜‰ Dit is al veelvuldig gevraagd

Je kan klaren met bentoniet, kieseloch,... gebruiksaanwijzing staat op de verpakking.

Natuurlijk klaren kan ook, gewoon wat langer (1 a 2 weken extra) laten staan.

Je kan ook overhevelen en zoveel mogelijk residu laten zitten in het vat, in je gevulde emmer gooi jeΒ wat coldpacks dan zakt de gist sneller in deze warme temperaturen

Beantwoorden
Berichten: 15
Topic starter
(@arnold)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

dank u

Beantwoorden
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?