Meldingen
Alles wissen

walnoten en whiskey / bourbon.

Pagina 1 / 2

Robbert
Berichten: 10016
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zoals ieder weet zijn er door de jaren heen vele varianten van Whiskey en bourbon op de markt gekomen .
De Vanille whiskey , Southern Comfort ,plum whiskey , cinnamon whiskey , enz .
Zo zijn er ook varianten met walnoot .
De walnoot is op verschillende manieren te gebruiken in het whiskey / bourbon recept.
1> Je kunt de drank lageren op walnoot doppen of Deels doppen gebruiken .
2> Bij een het brouwsel voor het maken van 10 liter whiskey kun je voor het gist toevoegen 2,5 kilo verse walnoten .
Na vergisting distileren.
3> Je kunt ook voor de 2e stook per liter 150 gram geroosterde walnoten toevoegen ,1 gram kaneel ,1/2 gram nootmuskaat en dit mee distileren.
(Hierin kun je eventueel ook enkele gekneusde amandelen toevoegen 2 a 3 per liter . denk er wel aan dat amandel sterk kan gaan overheersen )
4> na distilleren kun je ook per liter whiskey 200 gram ongerijpte walnoten en 2 gram kaneel 5 dagen macereren .
filteren en lageren .

Beantwoorden
16 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Met die walnootdoppen zal ik die van druiven gecombineerd met eiken leggen,25ltr uitproberen.dank je voor het recept Robbert.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10016
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wanneer je noten van de supermarkt gebruikt wel even extra de doppen spoelen . Ook noten kunnen wel eens gezwaveld zijn voor houdbaarheid . Ik hoor wel Als het eind resultaat jou bevalt . ( ik ben daar wel zeker van ??)

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Robert ik breng ze altijd mee uit Roemenie,of ik koop ze particulier.ik denk dat het wel lekker is,moet nog op mijn druiven wachten,ik heb net de vaten gecontroleerd,blazen de aansteker nog uit.ik denk over drie vier weken dat ik kan gaan stoken.ga straks alvast wat eiken halen bij een vriend.en morgen de noten kraken,en niet zoals William het met mij voorhad.?er word op dit forum op twee manieren gestookt???serieus worden we na onze dood.gr.Chris.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10016
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

je agenda loopt dus aardig vol .
Na mijn dood krijg ik het druk . Er zijn nog veel mensen die ik dan ga bezoeken en slapeloze nachten bezorgen . ??

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Krijg wel bezoek bij de crematie,iedereen wil zeker zijn dat ik het ben.maar eerlijk gezegd ik heb geen vijanden,ik behandel iedereen met respect en mijn huis staat altijd open voor gezellige mensen.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Robbert ik ben eigenlijk altijd bezig,heb net een mooi recept gevonden om parmaham te maken,ik heb het rookvat klaar,maar moet nog wat aanpassingen doen,heb in de schuur het materiaal al gevonden dus kost weer niets,en dat roken doe ik in Dec.moet niet te warm zijn buiten.ik ben niet iemand die stil zit,als ik zit ben ik met de hersens bezig.geen tijd om dood te gaan.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10016
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

voor de dingen die ik wil doen nog heb in ook nog wel 150 j nog nodig Chris .
Ik ben ook altijd bezig met van alles .
Ik heb Achterhuis een oude 50 kilo blusser staan . Die ga ik ook ombouwen tot rookkast .
Parma ham is heerlijk .
Ik denk dat als ik dat ding omgebouwd heb een paar spekbuikjes ga halen .
Hier altijd bezigheid en ook bij mij is het vaak de zoete inval . Iedereen is hier ook welkom .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Zijn nu kaas aan het maken,met een zelfgestookte als beloning,dagen moesten 36 uur hebben.staat een mooi recept op internet Barends bbq recept voor parma ham.net nog even bij een vriend wat uitgewerkt eiken gehaald,voor de drank,en heb druivenhout te drogen gelegt voor te roken straks,mix ik dat met houtsnippers die op de drank hebben gelegen.de winter kan bijna komen.?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10016
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik zal dat parma ham recept even opzoeken . Ik hou daar zeker van
Je bent er maar druk mee .
Ja eiken moet goed uitgewerkt zijn anders kan het tanig bijsmaakje geven .
Je rook op eiken en druivenhout ?
Klinkt goed !

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Van druiven heb ik van een poolse slager die ook rookt,ik probeer het gewoon,niet geschoten niet geraakt.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Robbert ben al bezich de walnoten van de doppen te scheiden,ik doe ze eerst wassen zit wat grond aan,maar dan heb ik ze als ik ze nodig heb,ik dacht effe rust te hebben maar hebben mij vlees gebracht dat ik voor ze moet roken,dus hele weekeinde werken.?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10016
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

wees blij dat het hobby bezigheden zijn . dan vind je er vermaak en rust in .
Je kunt ook doppen in de rookkast gebruiken . Ik weet paling rokers die notendoppen ook gebruiken bij palingroken dus vlees zou ook kunnen ?? .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ben gek is niet mijn vlees.beuken en wat druivenhout snippers.vinden wat ik maak altijd lekker daarom moet ik het altijd doen,willen ook altijd de kaas,?maar Chris moet het doen,maar ik doe het graag en zij doen ook wel weer wat terug,heb gelukkig geen mensen om mij heen die misbruik maken,er is geen week of iemand brengt wel iets.ik geef en ik krijg,en dat ongevraagd.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Robbert ik probeer die doppen zondag bij het roken,is vlees van mijn schoonzus?kan ik dan proeven of dat lekker is.notendoppen met druivensnippers.?

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?