100 gram op 2 liter. Maar zoals gezegd is het alcoholpercentage maar 50%
beetje veel die 50 gr per liter .
25 tot 30 gr is wat vroeger gebruikt werd . ( die hogere hoeveelheden alsum is om dat men denkt lekker stoned te worden door de tujon maar gaat ten nadeel van smaak . te bitter )
Alcohol 50% is oke . zet jou " brouwsel"
Even op 50 graden au bain Marie . en voeg wat zoethout toe zou ik adviseren . komt dan zeker goed .
p.s. Ik maak al 30 j absint en drink het ook al in diverse variaties . Stoned nog nooit geweest . is puur suggestief door het verhaal . ?? dus daarom hoef je niet zoveel alsem te gebruiken .
Bedankt Robbert! Bij de ‘grote’ stook zal ik doen wat jij schreef. Maar als die alsem niets doet, waarom moet het er dan eigenlijk in? Het is zo verschrikkelijk bitter... Hahahahha
Tja dat is absinthe ! een kruiden drank goed voor de darmen . Maar verrekte lekker . ??
Iedereen nogmaals bedankt! De smaak is top en de bitterheid valt reuze mee. Ga dit zeker opnieuw doen 🙂
Zoals ik hierboven heb vermeld doe je de absint best in donkere flessen. Nu heeft ie een mooie groene kleur maar onder invloed van UV licht zal ie langzaam bruin worden.
Of je kan ook alles opzuipen vooraleer er verkleuring komt.
Zo zeg dat is echt een mooie kleur. Kan niet anders dan goed zijn.
Dat bovenste plaatje, is dat reeds met water bijgevuld of zonder ?
Met water.
De fles is al leeg. Deze fles heb ik idd expres in een blanke fles gestopt aangezien deze met vrienden gelijk is opgedronken. De rest leg ik idd opmdonkere flessen weg.
Ik merk wel op dat er weinig louche (verkleuring) is van je absint. Meestal is dit omdat er te weinig anijs is gebruikt. Dit is bijvoorbeeld mijn absint, met en zonder water :