Meldingen
Alles wissen

Gin maken zonder stoken.


Berichten: 3
Topic starter
(@justinjuniper)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hi All,

ik heb een vraagje!

ik ben al een tijdje bezig met het maken van gin van ingekochte alcohol..

nu wil ik de stap maken naar grote aantallen en het verkopen van mijn gin.

omdat ik de alcohol inkoop betaal ik zelf al de accijns lijkt mij maar ik kan hier weinig over vinden op internet.

weet iemand wat voor een vergunning ik moet hebben om deze gin te verkopen?en wat zijn de regels om het te mogen produceren?

nu produceer ik alles in een restaurant maar wil mijn eigen loods/schuur gaan huren.. moet hier dan ook een accijns domein op?

ik sta al ingeschreven bij de kvk omdat ik de naam wou vast leggen..

een hoop vragen maar ik hoop dat iemand mij veder kan helpen!

bvd!

Justin

Beantwoorden
6 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik denk dat het niet mag,zonder papieren.dus ben voorzichtig.informeer bij de douane of belastingdiens,maar zeg dat het je plannen zijn ,niet zeggen dat je het al doet,denk er wel aan als je geinformeerd hebt en het mag niet dat je kans krijgt op controle,op verkopen van alcohol ilegaal staat een boete op van max.200.000 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi Justin,

Wat je doet is al heel netjes. je maakt iets van alcohol waar al alcohol accijns over zijn betaald. zo doet ieder Italiaans restaurant die hun eigen Limoncello schenkt het ook. Toch is het nog niet helemaal correct. Alcohol accijns worden geschaald. Iedere drank met verschillende percentages verschilt in accijns. Daarom staat er op goedkoop bier van de aldi vaak Cat B en is het percentage bijvoorbeeld 4,8 of 4,9 en staat op een blikje Heineken Cat a en is het 5%. dit heeft dus niets met de kwaliteit te maken maar met de accijns.

In jouw geval zal ik niet bang zijn voor boetes. Weelicht heb je zelfs nog recht op geld retour.

Maak gerust een afspraak met iemand van de Douane, het zijn echt prima lui die niet met een stropdas om moeilijk komen doen. Ze helpen je goed op weg.

 

 

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 622
(@psycat)
Prominent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hello Justin

Als je niet distilleeert, macereer je dan ?

Hoe krijg je dan een heldere kleur in je drank ? 

 

Beantwoorden
Berichten: 3
Topic starter
(@justinjuniper)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dankjewel voor je antwoord! Hier kan ik wat mee!
Ik ga toch maar is een afspraakje maken bij de douane!
Wil het natuurlijk 100% eerlijk doen en er mlecht een bedrijf van maken!

Nogmaals dank!

Beantwoorden
Berichten: 3
Topic starter
(@justinjuniper)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Niet! Ik infuceer mijn smaakstoffen en hou bewust mn drank gekleurd.
Ik merk ook dat veel mensen dat interessant vinden!

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 622
(@psycat)
Prominent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

HA !

Donkere gin, is eens inderdaad iets anders dan de pink gin

Welke kleur heeft je gin na maceratie van jeneverbes ?  Zou donkerbruin moeten zijn of zo ?

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?