Ok weer even een serieuze update, ik had gisteren het morellensap nog een keer in de ton gedaan met 3 kilo suiker en een zakje gist van prestige en het kwam heel langzaam op gang, ik geloofde er niet eens meer in. Net gekeken en een grote puinzooi uit het waterslot. Maar ben er wel blij mee. Dus duur morellensap kan je sowieso 2 keer vergisten. Qua smaak zal het niet veel minder zijn als puur vergisten denk ik. Maar dat gaan we zien.
Suces er mee ben benieuwd hoe het afloopt en smaakt,gr.?Chris.V
Heel veel succes! Het zou geweldig zijn als hier ook nog een prima borrel uit zou komen. Dan heb je toch nog wat meer rendement uit het sap.
Ik heb net het gietvat moeten openen om de helft in een andere ton te gieten want het ging echt mis. Eerlijk is eerlijk, met die 3 kilo suiker is het nog lekkerder dan gewoon puur hahaha. Hier komt zeker een goede borrel uit.
Giston 3 met 8 liter sap kan ik als verloren beschouwen. Zo scherp niet te zuipen. Of je doet het goed of je doet het niet. Jan krijgt zo 2 sample's van me. Ben benieuwend.
He' moet ik straks weer alcohol drinken, ben net zo goed bezig....;)
Ben benieuwd man!
Mocht je het op kunnen brengen de flessen een periode te laten rusten, ze worden alleen maar beter!
He' moet ik straks weer alcohol drinken, ben net zo goed bezig....;)
Ben benieuwd man!
Mocht je het op kunnen brengen de flessen een periode te laten rusten, ze worden alleen maar beter!
Ik ben nu ook aan het proeven en experimenteren of ik naar 40 of naar 30% ga mengen met een blikje spa rood ( alle prik eruit) maar de alcohol stijgt me wel gelijk naar mijn kop.
Ik heb van beiden trouwens een potje gevuld met de stookwijn, mogen jullie raden welke de pure is en welke de 8 liter variant is. Die is dus echt niet te zuipen.
Het donkere potje is de pure sap, dat kan niet missen 😉
Het donkere potje is de pure sap, dat kan niet missen 😉
Ah, nou heb je het verraden.
Ik moest toch raden?
Ik heb net een halve liter kirsch van het pure sap gemengd met 0,25 liter sap van Betuwse zoete kersen en 0,25 liter spa rood ( uitgebubbeld ) straks filteren en dan ben ik heel benieuwd. Puur natuur.
Is het niet goed, ook best nu het sap weer staat te gisten heb ik sowieso een 2e kans.
Je vrouwtje heeft net je bestelling opgehaald en de 2 borrels achtergelaten. Ik vind de borrel van het pure sap echt buitengewoon goed. Eerlijk gezegd vind ik hem nog lekkerder dan die van Lubberhuizen. Het aroma zit er al heel goed in, ik zou er verder niets meer mee doen hoor.
De borrel gemaakt van water en suiker met de 8 liter sap heeft een gistgeur, dat proef je ook een klein beetje terug (dat scherpe waar je het over hebt) maar je proeft de morel nog wel. Ik zou hem niet als verloren beschouwen. Of je stookt het nogmaals, of je doet het gewoon in flessen en je laat het rijpen. Ik denk dat er nog wel wat moois uit kan komen.
Ik was echt blij toen ik het proefde, Helma vond he allemaal maar vies haha. Je buit is binnen, nu kun je lekker mout gaan maischen in je nieuwe Grainfather en wodka maken!
Je vrouwtje heeft net je bestelling opgehaald en de 2 borrels achtergelaten. Ik vind de borrel van het pure sap echt buitengewoon goed. Eerlijk gezegd vind ik hem nog lekkerder dan die van Lubberhuizen. Het aroma zit er al heel goed in, ik zou er verder niets meer mee doen hoor.
Dat meen je? Gemaakt in de ketel op stoom dat volgens de verkoper een calvados ketel was en volgens jou een whisky ketel. Hahahah, een goude koop dus. Nu twijfel ik helemaal of ik hem ga verkopen.
Ja meen in zeker, wat vind je er zelf van? Hij is toch super! Totaal niet scherp, ontzettend fruitig en je ruikt de morel.
Wat betreft die ketel, ik weet niet meer dat ik heb gezegd dat het een whisky ketel was haha maar het is gewoon een alambiek met een dubbele wand die ervoor zorgt dat hij niet kan aanbranden. in feite kun je in alle soorten alambieken alle dranken maken, dus whisky calvados, wodka, kirsch, maakt niet uit 🙂
Ja meen in zeker, wat vind je er zelf van? Hij is toch super! Totaal niet scherp, ontzettend fruitig en je ruikt de morel.
Wat betreft die ketel, ik weet niet meer dat ik heb gezegd dat het een whisky ketel was haha maar het is gewoon een alambiek met een dubbele wand die ervoor zorgt dat hij niet kan aanbranden. in feite kun je in alle soorten alambieken alle dranken maken, dus whisky calvados, wodka, kirsch, maakt niet uit 🙂
Vond hem zelf ook goed ruiken en je proefde de kers maar liet hem mijn (te) eerlijke vrouwtje proeven en toen was de lol weer voorbij. Maar jij bent de expert dus begin weer wat te glimmen.