Ik denk dat 130 kilo goed is voor 100 liter.is steeltje pit en schil.bij druiven heb ik geen pitten.en valt ongeveer 15 kg af van schil en takjes.sucses.
Ja is goed gemeten hoor, klinkt ook als een redelijk suikergehalte.
Heb je alleen de pers nodig? De appelvreter niet denk ik he, anders ram je ook alle pitten stuk. De appelvreter vind ik ook te groot om op te sturen. Als je alleen de pers nodig hebt doen we 50,00 en mag je hem gewoon een paar dagen houden tot je ermee klaar bent. De kosten voor het verzenden van mij naar jou zijn dan inbegrepen, de retourzending regel je dan zelf. Je hebt zelf wel een tuinslang met Gardena koppeling toch?
Mocht je met de pitten niet optimaal kunnen persen, ik zag laatst op internet simpele ontpitters voor kersen en pruimen voor enkele tientjes, deze konden enkele tientallen kilos per uur ontpitten.
Als Nimrax kan filmen zou weer heel erg leuk zijn!
Het klink allemaal erg verleidelijk moet ik zeggen. Laat ik ze in de fermenter op 20 graden ( zonder suiker) vergisten en dan puur uitstoken met de reflux, Helm zal best wat beter zijn maar wel een hoop meer gedoe. En echt heel erg het verschil proeven doe ik ook niet. Zal ze eens bellen wat ze hebben staan.
Wanneer kan de pers hier zijn? Volgens mij blijven die pitten wel heel anders filter ik ze er wel uit. Kunnen de velletjes mooi trekken in 92%.
Als je het wil kan ik hem straks opsturen. Maar wel zsm laten weten want ik ga zo weg. Dan heb je hem morgen. Anders wordt het maandag, dan heb jij hem dinsdag.
Zo nauw komt het ook niet want als ik ze koop ga ik ook vragen hoe lang ze nog kunnen hangen. Dit zijn eigelijk oude kersen. Die moeten feitelijk gerooid worden zei ze.
Tegenover deze oude boomgaard hebben ze een enorm perseel met nieuwe rassen die veel groter zijn en nog veel zoeter zijn. Die zijn ook overdekt met netten voor regen en vogels en die hebben bijna geen uitval vertelde de boerin. deze wel en ze zijn ook niet zo groot. In ieder geval het contact is gelegd. Ga ze van het weekend bellen ben effe druk. En er trekken nu enorme buien over de boomgaard. Bidden dan maar.
Hallo mede stokers en forum leden. Ik heb een Topic gestart ,Kersen starten op de manier Pays Fort France
Voordat jullie dit lezen wil ik eerst even zeggen dat ik bijna alles gelezen heb over kersen op dit forum, maar toch vind eigenlijk niet de manier zoals ze het hier in mijn regio Pays Fort, Le Berry, France doen. Dus ik hoop dat jullie mij toch kunnen helpen.
Ik heb gisteren 27 kg kersen geplukt en wil deze gaan stoken op de manier zoals mijn buren dat doen. Kersen stoken doe ik voor de eerste keer dus ik ben zeker benieuwd wat het zal brengen. Mijn buurman stelde voor, pitten laten zitten maar wel de stelen verwijderen. Op elke 10 kg kersen 1kg suiker (dus 3 kg), daarna kneuzen met een verfmixer en een week lang de most oproeren. Daarna enkele maanden laten rusten. Ik stook nu al 18 jaar pruimen, peren en perziken ( hebben we allemaal in onze tuin) en dit gaat eigenlijk altijd goed. Maar nu komt de grote vraag voor mijn kersen IS DIT GOEDE DE MANIER of doen ze het hier helemaal fout. Ik weet het echt niet dus alle hulp kan ik gebruiken. Nog even dit, hier doet men alles zoals vroeger, dus zonder toevoegingen of wat dan ook. Nou alvast bedankt voor jullie reactie Bart
Tja, dat moet je niet aan ons vragen, maar aan je buren!
Als het bij de buren elk jaar goed gaat, dan zal het wel goed zijn. Maar als het elk jaar mislukt, dan doen ze iets niet goed.
Hallo Kees, ik snap je reactie. Ik had alleen een reactie willen hebben hoe men kersen stookt op het stookforum. Mijn buurman is mijn voorbeeld meer niet. Zijn stook van kersen is super goed, ruikt lekker, lange afdronk en gaat altijd goed. Hier gebruiken ze wel wilde kersen (heel kleintjes) Meurisiere