Meldingen
Alles wissen

Procentuele alcohol na de stook

Pagina 2 / 2

Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Als die geur van gist nog zo aanwezig is ben je toch te laat gestopt of te vroeg van voorloop op de hoofdloop / ziel overgegaan . die geur / bijsmaak van de gist gaat als de alcohol paar dagen staat toch wat een muf nasmaakje geven ondanks de cola .

Beantwoorden
Berichten: 35
Topic starter
(@gertje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

een muffe geur kan ik het niet noemen maar eerder een geur die ik nergens kan onderbrengen, niet slecht of muf maar het zal van de gist afhangen.

Morgen ga ik Alcotec  vodka star turbo gist gaan halen en enkele zakken suiker, ik ben benieuwd.

En goed ruiken dat dat doet in de garage als ik aan het stoken ben .....

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

een dergelijke geur / smaak aan alcohol blijft wat weeïg hangen En bij rijpen van drank hou je dat op achtergrond .
Persoonlijk zou ik nooit zo lang doorstoken tot 30% .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik kijk naar percentage bij uitstroom . Zodra het alcohol percentage gaat zakken ga ik controle op smaak doen om over te gaan op naloop .maar altijd
zodra die onder 55% stop ik met opvangen . altijd ruime voorloop en naloop . restante stook ik apart af of gaat tussen de struiken .

Beantwoorden
Berichten: 35
Topic starter
(@gertje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja ik zie hier verschillende meningen, ik ben tussen de 2 gestopt niet te hoog en niet te laag. De laagste percentage heb ik gisteren geproefd en dat is goed voor de (eigen) apero maar voor niks anders te brouwen. Trouwens ik ben benieuwd naar de geur/smaak met die turbo gist voor vodka.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De gist soorten gebruikt is persoonlijke voorkeur . de een wil liefst zo hoog mogelijk percentage en neemt bijsmaak voor lief of probeert die weg te halen met extra filteren of andere trucjes de ander neemt genoegen met neutraler gist en wat minder opbrengst .
Je kan ook gist zelf maken of spontane vergisting gebruiken wat soms ook beter bij eindproduct past .

Beantwoorden
Berichten: 35
Topic starter
(@gertje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Daarnet voor de eerste maal 20 liter water met 6 kilo suiker opgelost en die Alcotec vodka turbo gebruikt. Volgende week weet ik meer hoe het zit met de geur.

Zelf gist maken daar begin ik niet aan voor wat het kost. Ik heb 2.95 € betaald om 25 liter te stoken. Misschien is het beter zelf gist te maken als men grotere hoeveelheden stookt. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

als je simpele gist met meel en yoghurt maakt ben je €1,45 kwijt dus om kosten hoef je het niet te laten . t is alleen paar keer paar minuten werk .

Beantwoorden
Berichten: 35
Topic starter
(@gertje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ondertussen de Alcotec vodka opgestookt. De lichte geur is anders, niet slecht dus de lichte verschillende geuren komen van de gist. Gisterenavond nog eens 20 liter klaargemaakt maar dit keer met Alcotec 48, dit omdat de vriendelijke winkel juffrouw mij er op wees dat het 48 type een nog scherpere alcohol geeft. Ze wees mij er ook op om eventueel een tweede maal te verstoken. Volgens het pakje is het dus best een 5 tal dagen te wachten. Ik ben benieuwd. Met de gestookte alcohol heb ik een paar liter limoncello klaar gemaakt en met de rest citroenjenever. Beiden smaken echt prima !!

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Goed zo Gertje ?

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?