Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen.... Bio-Brouwmaat

Pagina 35 / 44

Alchemist
Berichten: 3207
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik zal ze in gedachten houden, afgelopen vrijdag opperde een kameraad het idee om samen bier te gaan brouwen (had hem een fotootje van de Graanvader doorgestuurd) en hij wilt ook brouwen met mout.

Recept nog niet over gehad, ligt eraan of hij voor de algemene consumptie of voor zichzelf wilt maken. Is een Porter fan net als ik maar de rest van de club gruwelt bij de gedachte hieraan.

Beantwoorden
Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Net even met de beheerder van Bio-Brouwmaat (Dhr de Vries) overlegt om wat spullen te laten leveren, die niet rechtstreeks via de site te verkrijgen zijn. We gaan er uitkomen, snel antwoord en een snelle oplossing is al in de maak. Hiervoor dank

Sköll william

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Graag gedaan William, zodra leverbaar weet je het, ik houd je op de hoogte. 

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

mijn eerst 5l straight rye stop eik en kan de kelder in prima gegaan munckerik bedankt

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Nu het moeilijkste....nog even geduld en laten rijpen. Of heb je stiekem al wat geproefd?

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

nee erik die gaat de kelder in en als mijn vrienden in september komen met de wijnfeesten dan gaan we wel proeven hopelijk is hij dan al wat op smaak en om te drinken heb ik genoeg staan

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

In september is hij al wel te drinken. Ik hoor graag je bevindingen in september.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

zal ik zeker doen erik morgen gaat de 2e in het gistvat

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3207
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hoi Erik,

Ik was vandaag met een collega aan het praten over een volgende bestelling bij jou voor diastatisch mout (komt een uitstapje naar Bourbon met de Maïsgierst van Robbert). We hadden het over die Mangrove Jack's Carbonation Drops om voor hem ook het leven wat makkelijker te maken.

Op dit ogenblik is hij bezig met bierbrouwen met blikken moutextract en dat bevalt hem ook prima, echter zouden die drops voor hem nog wel eens willen werken. De enige vraag van zijn kant is hoever het een probleem is om deze voor halveliter flessen te gebruiken, ik meen dat hij nu werkt met Grolsch Beugelflessen die goed gevuld worden (weinig kopruimte).

Daarbij komende is dat wanneer m'n eigengemaakte gist ook gaat doen wat het moet, even de vingers gekruist houden, hij het zal gebruiken voor waarschijnlijk een witbier. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Sorry voor de wat late reactie. Ik heb af en toe ook een klein beetje vakantie en ben gisteren de hele dag weggeweest 🙂

Mijn dak kan de hevige regenbuien niet verwerken zodat het water naar binnen stroomt en ben ik ook bezig met het proberen dit op te lossen voor de toekomst..... want de buien worden steeds intenser 🙁

 

De carbonation drops.... zelf gebruik ik 1 klontje per flesje. Ik gebruik enkel 33 cl. flesjes.

De officiële dosering is een beetje vreemd, lijkt eerder logaritmisch. Wanner je 3 klontjes per 1,25 liter zou gebruiken en 2 klontjes per 0,75 liter dan zou je denken dat je er 5 per 2 liter moet gebruiken maar ze geven er dan 4 op. Volgens mij gebruikt Jan er 2 per halve liter.

 

1 drop per 350 ml

2 drops per 750 ml

3 drops per 1,25 liter

4 drops per 2 liter

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3207
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Geen probleem Erik, zoals aangegeven gaat het toch even duren.

Oei succes met het dak!

Duidelijk antwoord, dan weet ik genoeg.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dank je Nick. Als het mij niet lukt dan moet er maar een professional bij komen.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

erik juist nog een bestelling bij u gedaan ! maar even een vraagje ? zitten er soms nog andere recepten in de pijpline om te stoken (geen bier)

mvg erik

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Het is al onderweg naar je Erik 😉

 

Ja er zitten nog een "gewone" rogge whisky en een single malt whisky aan te komen. Verder ben ik ook nog bezig met een Gin recept.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

geweldig erik !!!! voor in de winter wat te kunnen stoken daar ik bijna geen fruit heb dit jaar

 

Beantwoorden
Pagina 35 / 44
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?