Meldingen
Alles wissen

Nieuweling


Berichten: 3
Topic starter
(@nick-heijnen)
Active Member
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Hallo,

Ik ben Nick en heb een brewmonk B40 met wifi.

Ik heb nu twee keer een weissener proberen te brouwen. helaas de eerste keer zonder succes en de tweede keer lukte wel alleen met 3%alcohol.

Nu wil ik eens iets anders gaan maken en heb een ipa met mango op mijn lijstje staan. 

nu is wel mijn vraag wanneer moet ik de mango(puree) toevoegen en moet deze er nog uit?

 

gr Nick H

 

Beantwoorden
4 reacties
Murmillo
Berichten: 2818
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hi nick,

Bier brouwen en zeker een weizener is een lastig proces. 

Antwoord op je vraag is je brouwt Bier, dit laat je 5 dagen gisten en voegt dan de puree toe. Of als de gist het aankan, kun je direct de puree toevoegen. Als je wil kan ik je een filmpje toesturen.

Beantwoorden
3 Reacties
(@nick-heijnen)
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Active Member
Berichten: 3

@murmillo dankjewel voor je bericht. 
ja dat die lastig is daar ben ik achter :).

ja als je me een filmpje wilt sturen graag. Heb je ook wat meer info over hoe ik water onder controle kan krijgen en wanneer het wel en niet goed is? 

Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2818

@nick-heijnen water en de behandeling daarvan is voor scheikundigen, of mensen die het proces heel goed snappen. 

Ikzelf heb een scheikundige beginners niveau. Mijn is geleerd water te laten en gwn te gaan brouwen. Het kan namelijk prima met ons kraanwater. (Moet wel bekennen dat ook ik een ph meter heb gekocht) 

Morgen zit ik achter de pc en stuur ik je privé even een filmpje van mango ipa.

Beantwoorden
(@nick-heijnen)
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Active Member
Berichten: 3

@murmillo ja wellicht is dat water behandelen een idee als ik alle kneepjes onder de knie heb van het brouwen

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?