Eenen goedendag stokers .
Ik ben Martin vanuit het hoge noorden (oet grunn) en na jaren likeurtjes te hebbe geweckt vond ik het wel tijd worden om zelf den alcohol te gaan stoken . Still spirits turbo 500 alambiek aangeschaft en begonnen met een emmer vol claccic 8 turbo yeast etc etc. Dezen zijn al lekker aan het gisten in den emmer .Dit komt wel goed . Nou heb ik zelf een tuin vol aardbeien gehad waar ik mee wil gaan stoken . Ik ben enkele dingen tegen gekomen hier op de forum , maar dezen warhoofd komt tot de conclusie dat ik met ; plus minus 10 kilo geplette/pureerde/gestampte aardbeien , 2kilo kristalsuiker opgelost in water , EEN zakje fruit schnapps yeast; EEN zakje pectolase en den emmer tot 25 liter vul al dicht in de buurt kom voor eens (fijne) stookwijn. Als ik er helemaal naast zit "Correct me if i'm wrong" (dat zou best weleens tot den mogelijkheid kenne behoren) P.s. of dit den goeden weg is om vragen te stellen weet ik niet . Zo niet hoor ik dat gaarne. en mijn omgang met den p.c. is ook nie echt je van et , mijn excuses daar dan alvast voor.
met Vrundeleke groetn Maartn.
Welkom Maartn
Welkom Maartn en veel stookplezier gewenst.
aardbeien kun je beter in de alcohol macaren een week en dan de laatste smaakstoffen met suiker uit de aardbeien halen