Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 52 / 282

Scoozy
Berichten: 190
(@scoozy)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom 😉

 

Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hartelijk welkom en veel plezier hier op het forum.

grt DB

@Scoozy....sneller dan het geluid jij.. 🙂

Berichten: 7
(@tommylf)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi allemaal,

 

Ik ben Thomas, bijna 42 en geniet van het moois dat het leven ons bied! Al een aantal jaar rook ik graag Longfiller sigaren (meestal Cubaans), daarnaast in vooral de wintermaanden een pijpje! Daar wordt dan ook regelmatig een lekkere rum, whisky of iets anders sterks bij genuttigd. Verder ben ik erg fan van zgn. obstlers en ander sterke dranken. Toen kreeg ik het idee om eens mezelf te gaan oriënteren op het gebied van zelf stoken, daar ik al eens via via "moonshine" had mogen proeven. Jullie kennen dat vast wel, een glazen pot met inhoud waarin een klein zakje met houtsnippers zat! Nou wat een spul was dat, en zodoende was ook mijn interesse gewekt!

Via het grote www kwam ik terecht op de Stookwinkel en zag ik dat ze ook een forum hadden. Heb mezelf dan ook gelijk maar aangemeld, om zodoende mezelf hier een weg te lezen door eenieders ervaringen. Ik heb dan ook nu nog geen destilleerketel maar wie weet komt dat snel genoeg.

Ruimte om een leuk keteltje neer te zetten heb ik in mijn Man-cave wel, lees blokhut van 7,20m x 3m. Zelf zat ik dan ook te denken om te starten met een klein formaat, daar het de bedoeling is om het kleinschalig te houden, en zo houden we de kosten in de hand! De bedoeling is dat ik per sessie ongeveer kleine liter alcohol zou willen maken, om er dan mee te experimenteren qua smaken enz.

Voor nu was dit het wel, en als ik vragen heb zal ik niet schromen deze her en der te stellen!

Groet

TommyLF

 

Berichten: 30
(@jvdbossc)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

He Welkom Tommy,

Ja dat moonshine gedoen is een soort reality soap op tv. Het raakt de realiteit maar dat is het toch niet echt vind ik.  Ze stoken ook maar één keer.  Terwijl er veel 2 of 3 keer doen, of filteren.  Een bokaaltje met houtsnippers heb ik ook, om de alcohol in het eikenvat bij te kleuren, of eventueel bij te smaken.  Hou er zelf enkele soorten op na met verschillende soorten hout.

Ik vind beter zelf leren en ontdekken wat je voor jezelf het beste vind.  Iedereen heeft zo zijn eigen manier van werken en van doen. 1 liter alcohol is al wat.  Hou rekening met een turbo gist dat je rond de 18 graden alcohol komt, grof rekenen 1/4 van 20 liter beslag is dus 5 liter.  Maar als je veilig wil spelen en 2% voorloop voor te kuisen gebruikt /ruitenwissers en nadien de naloop/foesels ook niet wil..  Hou je niet zoveel over.  Je haalt zoals met zoveel dingen nooit de theoretische hoeveelheid.  Of je moet graag hoofdpijn hebben/maagpijn.  Dan is er ook nog zomer/winter.  Zelf los ik dat goedkoop op met verwarming voor vissen die het beslag op temperatuur houd.

In ieder geval veel leerplezier en veel genot!  Drink ze.. Ja en rook ze ook.  Mij smaakt het zo niet meer.  Soms is een sigaartje.  Zelden nog.  Groetjes.

Berichten: 7
(@tommylf)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Thanks voor je tips!

Genoeg te lezen hier! 😉 Voordat ik iets ga kopen, wil ik voldoende basis hebben zodat ik weet wat ik zou willen... Beter goed informatie inwinnen dan in wilde weg gaan klooien 😉

 

Grtz.

Berichten: 35
(@computerfelix)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo iedereen,
Vroeger lang geleden, heb ik gedurende 11 jaren mijn eigen rode en witte wijn gemaakt. Na vallen en opstaan werd dit een succes! Vele jaren nadien ontbrak mij de nodige tijd. Als gepensioneerde Belg heb ik opnieuw deze ambitie nieuw leven ingeblazen.
Bovendien gebruik ik de sedimenten om er een likeurtje van te stoken.

Onlangs kocht ik mij een T500. Mijn wash was uitstekend uitgegist en gaf bij meting zelfs 0,990 aan.
Mijn splinternieuwe T500 bleek zeer gebruiksvriendelijk en de handleiding vind ik duidelijk alleen....na ongeveer 4 1/2 uren krijg ik zuivere alcohol doch nooit bereik ik 90+ maar steeds 55 ° gemiddeld ondanks het correct toepassen van de instructies.

Het koelwater is gemakkelijk te regelen tussen 55 en 60° C. De koeluitloop zit aan 53 en dus zeker lager dan de maximum van 65 °.
Vraag is dan ook: waarom verkrijg ik niet de 90+° ?

De T500 , in casu de reflux stak kant en klaar in de doos en ik ledigde deze niet? Zouden RVS of koperen stukjes misschien belemmerend zitten  en de reden hiervoor kunnen zijn?

Kan iemand mij helpen aub, want dit toestel kan veel beter ?

Alvast bedankt

Berichten: 445
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb je koelwater slangen juist aangesloten?

Berichten: 35
(@computerfelix)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo,

Het zal wel aan mij liggen maar ik raak als beginneling niet vertrouwd met de werkwijze van dit forum.
Ik plaatste een welkomberichtje maar wil eigenlijk meteen een vraag stellen in de subtopic over de Stil 500 maar weet natuurlijk niet hoe.

Is er een handleiding, sorry !

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi computerfelix, welkom hier!

Als je op deze link drukt kun je in het T500 topic reageren net als je in dit topic doet.

Succes!

http://www.stookforum.nl/thread/alle-vragen-en-antwoorden-betreft-de-t500-mogen-hier/

 

Berichten: 35
(@computerfelix)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Zeker ! Heb alles meer dan dubbel gecheckt ! De handleiding is zeer duidelijk vind ik.
Prima toestel maar doet momenteel niet wat er beloofd wordt, zijnde alcohol van 90+ ??
Werd kant en klaar geleverd. Ook de reflux was reeds gevuld?
Ik zal deze eens open, mss zit hier een reden in?
Een RVS zou d uitgang van de damp kunnen belemmeren zegt men.

Berichten: 57
(@uitgeschreven)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo allemaal , ik ben een Belg en woon nabij Antwerpen ( kapellen ). heb totaal geen ervaring met stoken van alcohol en dit lijkt me een geschikte plaats om info te bekomen , hoe en welk materiaal te gebruiken , en hopelijk kan ik dan ooit ook mijn ervaring delen en tips geven .
Op dit momment maakt ik zelf porto. ( notenwijn ) en limoncello .
Limoncello reeds voor de 4 de keer maar wel met aangekochte alcohol van 97 % het zou mooi zijn moest ik deze alcohol ook zelf kunnen maken .
Porto is voor de 1ste maal deze staat te rijpen op een vatje . zodus ik ben iemand met weinig ervaring .

groeten Jan .

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Lattendeur, Interessant die noten ik heb nog steeds ( al meer dan een half jaar) hazelnoten op alcohol staan maar weet niet goed wat ermee te doen.  Heb jij een idee?

 

Oja, koop een t500 dat apparaat heb je er in een vloek en zucht uit. Ik denk al met 10 liter alcohol al is België een stuk goedkoper. 

 

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Lattendeur, welkom hier!

Een leuk recept met noten zou leuk zijn. Zou je je recept voor Porto met ons willen delen? Je kunt een nieuw topic aanmaken onder recepten 🙂

Veel plezier op het forum!

dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik zou ook wel eens porto willen maken, mij hebben ze wijsgemaakt dat dat moet met groene okkernoten in de bast ik denk dat dat nu stilletjes de tijd is, ik ben benieuwd naar het recept.

grts.

 

Berichten: 57
(@uitgeschreven)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Op dit moment ben ik op vakantie , zodra ik thuis ben post ik het recept voor porto . grt.

Pagina 52 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?