Zeg er vooral even bij dat het vers gedistilleerd is die nog op dronk moet komen. Het verouderen. (De hel en leed die er vanaf blijven heet)..
Ligt aan je publiek maar ik zelf heb alle respect voor een zelfgemaakt product, zelfs als het beter zou kunnen. Smaken verschillen maar teut gaan ze worden! Cheers alvast π
Inderdaad ik drink liever een borrel die nog niet op smaak is,of niet dat geworden is wat ik dacht dan troep uit de winkel.maar tijd maakt veel uit,ik heb 50-60 liter op eiken met walnootdoppen gelegd,het begint nu elke week beter te smaken en ruiken,het is net als een vrouw geduld mee hebben.
En bedankt! Granny Smith staat er niet bij en ik ben al zo nerveus of het wel gaat smaken vrijdag als ik een feestje geef (zal ik stiekem alvast wat stoken?). Gisteren al wel baileys gemaakt en die is perfect gelukt met de laatste whiskey die ik had. Die is ook mee geweest naar de BBQ en gemaakt met houtsnippers uit Stookwinkel. .Β
ik stookΒ 4 verschillende soorten en daar is granny ook bij en verdomd lekker ik ben nu de T500 aan het vullen en dan gaan we weer eentje doen
Je stookt ze niet door elkaar toch? Zal ik een litertje of 10 doen? Of is dat laf? Het valt me overigens op dat het waterslot van die tonnen af en toe nog wel eens en uurtje loopt. Daarna weer stil. Maar wel perfect geklaard na al die tijd. Β
Een litertje of 10 kan geen kwaad al zal het echt wel gaan smaken. Achteraf zal het zijn........ "had m net zo goed vol kunnen gooien".
Β
ik stook de volle 25lΒ
Β
lummel jawel ik heb de 4 soorten door elkaar gedaan en die stook ik ! heb ook pruimen kers appel en peren samen gedaan en die gestookt was ook lekker
hmm, weet ik nog niks. Wordt nog een paar dagen zenuwen of ik afga of niet. Vandaag maar extra mijn best doen op advocaat.Β
Degene met een t500 die fruit stoken zijn er het volgens mij wel over eens dat het altijd lukt. De appel valt niet ver van de boom... zoiets π
ScS
25 liter sap en pulp in de kookzak en de T500 met koperhelm en ja gaan de appels hebben een 3 weken in de ton gezeten en dat gaat wel lukken en de legen ton net gevuld met 7kg suiker en 21l water en vodka gist en die kan weer beginnen pruttelen
gr erik
Ik heb net een ton voor 2/3 leeg gehaald om deze cold te crashen op 4 graden. Uit andere tonnen haal ik de rest tot de fermenter vol zit met 30 liter en die gaat vrijdag dus de Grainfather in met reflux. Als de alcohol eruit is gooi ik 3 kilo mout in de grainfather samen met sap en dat gaat weer op het oude gistbed. En dat gaat lukken want heb een handje suiker in de leeggehaalde ton gegooid en het gist viel gelijk aan. Op 200 kilo appels zal dat handje suiker niets uitmaken.Β
Now you talking..... Gaat lukken Lummel!
25 liter sap en pulp in de kookzak
Lijkt mij ook de beste manier om zoveel mogelijk smaak te krijgen, ben benieuwd Erik.