Voer de spanning maar goed op Jan 😉
Ohhyeahh... ik kan aan iedereen nu al verklappen, het is echt fantastisch zo mooi als het gaat. Nim krijgt nu het laatste bestand binnen. Ik probeer op te schieten...
Ja filmpjes zat haha, als ik de smaak van het vloggen te pakken krijg pak ik stooktv weer op hanha.
Lummel is met ongeveer 115 liter sap huiswaarts gekeerd, ze waren lekker zoet. De gist zit er al bij. Lummel zal ons verder op de hoogte houden.
Maar wat een beest is die appelvreter zeg.....?
Okeey okeey.... een fragmentje dan...!
Â
Net het waterslot (na 4 uur) op de tonnen gezet en het gist nu al als een gek. Temperatuur in de cave 17 graden. Â Perfect dus. Over 2 weken stoken. Heb er heel veel zin in.Â
Â
Was een leuke middag Jan. En wat gaat die appelvreter als een gek zeg. Niet normaal.Â
Ja mooi he! Dat het staat te gisten als een gek had ik ook zeker wel verwacht.
Ik vond het ook een gezellige middag. Bedankt voor de Kirsch ? ik hoop dat deze appels net zo'n godendrank op gaan leveren.
Â
P.s. Geluid van de video valt soms deels weg. Jan, tijd voor een nieuwe smartfoon?
Verder erg gaaf, sap persen, goed gewerkt jongens!
Heel leuk gedaan weer Nim, Bedankt!Â
Al met al zijn we nog geen 2 uur bezig geweest. De appelvreter kan zeker 1000 kg per uur aan, het persen moet in delen gebeuren en de perskoek moet worden afgevoerd naar de schapen. Maar als je de slag eenmaal te pakken hebt gaat het als een speer.
Hahaha, weer een leuk filmpje en heel informatief ook. Alles zit erin zelfs het gist toevoegen. Zo simpel is het dus om stookwijn van fruit te maken. En kicken als je het sap ziet lopen, bijna net zo leuk al straks het eerste distillaat maar dat duurt nog een week of 2 helaas. Ga zo wel even een glaasje proeven.Â
Geweldig mannen! En Lummel, wat zal die lekker smaken. Mooi gezegd ook in de video: Wat je er instopt aan kwaliteit betaald zich dat dik uit. Ik heb onlangs nog een paar bio appels met een keuken sapcentrifuge gemaakt, een heel karwei voor een paar kilo's... tegenover wat je op de video ziet hoe mooi die sap pers, samen met die appel hakselaar het zware werk doen.
Nu zou een vervolg video leuk zijn door een appelsap ton te "volgen" tot aan dat het een borreltje wordt. Nu eerst bijkomen en geniet alvast van je vloeibare goud! Cheers man 😉
 geniet alvast van je vloeibare goud! Cheers man 😉
Dat is het zeker! Goed bezig geweest Jan en Lummel en mooi ge-edit door Nimrax.
We lezen het vervolg wel 🙂
In memoriam .... Hahaha.
Â
Tonnen ontsmet? Ech nie,
Â
klimaatkast? Ech nie!
Â
Temperatuur Cave 25 graden? ech nie slechts 17,5!
Â
Staat het gisten? Ech wel!Â
Â
Jongens ze konden het in de middeleeuwen al zonder klimaatkast.Â
Â
Kom er maar weer in Nimrax Hahaha.Â
in de middeleeuwen al zonder klimaatkast.Â
Turbo bestond ook nog niet. En ontsmettingsmiddelen? Welnee. Is ook nergens voor nodig bij turbo. En het boeit die sap ook al niet wat de temperatuur is. Zal mogelijk iets langer duren met na gisten. Wie weet wel een hele dag langer! Mwoah, dit gaat goed komen hoor!
Â
Viraal gaat de video nog niet maar wel voorbij de 50 vieuws en 2+likes. Thanks!