Meldingen
Alles wissen

bak knikkers toevoegen in je stookketel.


Berichten: 19
Topic starter
(@willem77)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Een vriend van mij zij als je bak knikkers in je ketel gooit dan krijg je geen verbrande laag.
Het zou dus t aankoeken tegen gaan.
heb t gegoogeld maar kon nou niet echt iets vinden erover wat denken jullie medestokers????
grt willem

Beantwoorden
13 reacties
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Onzin, het werkt wel tegen kookpunt vertraging.

Beantwoorden
Berichten: 19
Topic starter
(@willem77)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dacht ik ook al gompie.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Het werkt wel,maar je hoort telkens gerammel.kan ook met stukgeslagen dakpan.alleen dan werkt het als je je stooksel in een wit niet met wasverzachter gewasen kussen sloop of id.doet om dat het fijne spul wat je mee stookt dan op de bodem komt en event nog aanbrand,heb zo zelf gestookt,nu heb ik een rooster op de bodem,maar gebruik nog wel een kussen sloop.rooster is te maken van 10 mm koper pijp event.schroeven dan werkt hij als een trekharmonica,en krijg je hem zo in de ketel.gr.Chris.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9979
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Een goede kook winkel verkoopt kooksteentje .
kost weinig . Stukje puimsteen of lava steen in brokjes .
Werkt tegen aanbranden , schuimen en overkoken .

Beantwoorden
Berichten: 6767
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Een stookwinkel heeft het ook maar dan noemen ze het boil enhancers ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9979
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ik dacht al dat moet toch standaard in assortiment zitten . ??

Beantwoorden
Berichten: 13
(@rickske)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik dacht dat t meer was voor een kleine batch en dan tegen droogkoken

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Rickske nee dus,tegen aanbranden.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb, bij zware ladingen, wel een paar keer grint in de ketel gedaan, met hetzelfde doel. Maar het werkte toch niet echt goed.

Tegenwoordig gebruik ik twee ketels aan elkaar geschakeld. In de eerste ketel doe ik dan het dunne sap, de damp van die ketel leid ik tot onder in de tweede ketel, waar ik dan de prut in doe. De damp uit die tweede ketel gaat naar de koeler.

Als ik geen sap heb, doe ik gewoon water in de ketel.

Het is wat omslachtig, maar er is nooit meer iets aangebrand.

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

alambiek charentais zo is men in Frankrijk verplicht Cognac te maken.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Slim idee,ik heb er een rooster in liggen,maar ik kan goed in de ketel,bij mij brand ook nooit iets aan de pulp zit in een zak en die rust op het rooster.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Sorry William, dat is niet helemaal hetzelfde. De damp uit de ketel loopt door een pijp door een voorraadvat en verwarmt zo de volgende portie. Wat ik heb is meer zoals het stoken van rum. Wat onder moonshiners een thumper heet.

Ja Chris, dat zal ook goed werken. Zolang de prut maar niet op een vaste, hete plek ligt. Een goed roerwerk helpt ook. En ik zag ook een ketelontwerp waar de brander in een tunnel door de ketel ligt, een eindje boven de bodem.

Er leiden veel wegen naar een borrel.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Het is jammer als het aanbrand,je kunt dan alles weggooien,want die smaak krijg je niet weg.maar mijn methode werkt perfect.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?