Zo op het oog denk ik van niet. Staat er op deze wokbrander niet de capaciteit vermeld in gram p/uur etc.?
25 liter verstoken duurt minstens 5 á 6 uur.
Voorbeeld:
Gietijzeren wokbrander 4 poot Werkt op Propaan butaan en LPG gasflessen... Capaciteit 9.2 kW. - Verbruik 669 gram per uur
x 5 uur = 3.345 kg, dus kom je behoorlijk wat propaangas te kort
x 6 uur = 4.014 kg ...........................................
Hoe kom jij van 9.2Kw naar 669 gram/u?is dat praktijkervaring of een formule?
Bestaan er serieus campinggaz installaties met een vermogen van 9,2 kw??? Lijkt me nogal heftig....
Ik denk trouwens dat een campinggaz installatie sowieso te klein is voor een 25 liter ketel.
Nou je verkoopt er zelf een op stookwinkel toch ?
Die paela brander van belseher brandt toch ook op campinggaz toch? En daar staat bij dat ie geschikt is voor een ketel tot 30 liter..
Ik was al ernstig in de verleiding om dat ding aan te schaffen
Enig idee hoeveel Kw dat ding is?
goede info over verbruik wok brander heb ik gehaald op de site van gasproducten.nl
daar staat het verbruik bij de gasbranders vermeld. bij 30 en 50 mbar,zo kun je met 50mbar een 7,5 Kw brander opvoeren naar ongeveer 9,2 Kw
......spreekt voor zich dat gasverbruik navenant stijgt..........
Excuses, de info op de site klopt niet.. het is geen paella brander meer maar een 8,5 kw brander waar je wel een 100 liter ketel mee kunt verwarmen.
Ik zal de foto morgen aanpassen. De prijs klopt wel.
Een campinggaz flesje gaat je niet helpen bij deze brander.
Het betreft de Mammuth 8.5, dan kun je hem vast Googelen ?
Voorbeeld:
Gietijzeren wokbrander 4 poot Werkt op Propaan butaan en LPG gasflessen... Capaciteit 9.2 kW. - Verbruik 669 gram per uur
x 5 uur = 3.345 kg, dus kom je behoorlijk wat propaangas te kort
x 6 uur = 4.014 kg ...........................................
http://www.gasproducten.nl/buitenkoken/powerfire/4poot.htm
Het was als voorbeeld bedoeld, zodat je ongeveer weet hoeveel zo'n gasbrander verbruikt, ik ken immers jouw gasbrander niet:
Ja dank bij het speuren naar geschikte branders zag ik dergelijke verbruiksgetallen staan inderdaad. dus geen formule oid maar het staat gewoon bij de brander-specs 😉 weer wat geleerd
Inmiddels weer véél wijzer.. nu nog 'n brander kopen.
Hoy,
mijne barrel 674 staat te rijpen op de meegeleverde chips.
Ik heb hem gemaakt volledig volgens het bijgeleverd recept, ook met dextrose ( druivensuiker).
Begin sg was 1100 ( dobber)
temp : vergeten te meten.
Vergisting : 2 weken
klaren : 1 week kelder ( koel) daarna overgeheveld en bijgeleverd klarings- middel gebruikt.
gemeten/
sg 920 (Dobber)
19 % alc. (vinometer)
temp : niet gemeten.
2 maal gestookt.
resultaat
3 liter van 76 %
2 liter water bijgedaan + de houtchips = 5 liter van ongeveer 50 %
om daarna aan te lengen met water tot ongeveer 40 - 42 % voor een totaal van ongeveer 5,600 liter te hebben.
grts.
De kwaliteit van de Barrel 674 is behoorlijk goed.
ik vindt hem ( zo vers van de ketel ) toch appart te smaken.
Grts.
Dat klopt, ook de geur is vreemd maar dat trek behoorlijk bij. Mijn Barrel staat bijna een jaar op vat nu en is erg lekker.
Ik heb nu mijn eerste whisky van mout (verschillende soorten) gemaakt en die ruikt en smaak vers van de ketel ook apart.
Ik vondt de mout whiskey toch ietsje ( ik weet niet goed hoe te schrijven) ik zal maar zeggen zachter, een beetje beter smaken.
grts.