Meldingen
Alles wissen

Beginnersvragen

Pagina 3 / 3

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik stook alleen fruit,bij fruit wat zoet genoeg is gooi ik geen suiker bij,ik gebruik gewone bakkersgist,het eerste wat uit mijn ketel komt is 80-85% ik stook door tot 20% dan gaat alles bij elkaar en moet er nog water bij,ik denk dat mijn stookwijn zeker de11% haalt en de ketel waar ik mee stook staat op het forum ketel van Chris,ik meet het alc.persentage nooit vd.stookwijn,maar mijn neus zegt genoeg en het resultaat.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

chrisv hoe noemt die bakkersgist die jij gebruikt

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Is allemaal de zelfde wat de Bakkers gebruiken,voor kleine hoeveelheden kun je ook naar de Turkse winkel liggen blokjes in de koeling.gr.Chris.

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Uuuhhhhh?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lummel, ik neem aan dat je dan zonder zadels refluxed en weinig koeling gebruikt ?

 

gewoon met zadels en het koelwater hou ik rond 60 graden.

 

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als de bouwkwaliteit van een grainfather hetzelfde is als van een T500 zou ik de speidel ook niet weg doen.

Niks mis met de T500 maar de speidel voelt toch net wat steviger aan.

Voor het bier en het maischen voor het stoken blijf ik lekker bij de speidel, jammer dat daar geen hoed voor is!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Een Speidel is kwalitatief wel wat degelijker dan een Grainfather denk ik. Een Grainfather heeft die extra mogelijkheid van het stoken.

Beantwoorden
Berichten: 13
Topic starter
(@rickske)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mick, heb jij naast de speidel een t500 met hoed/ alambiek of met reflux?

Het idee van veel moeite steken in een mash, vervolgens de gecontroleerde vergisting en dan smaak potentieel verliezen met reflux staat me niet zo aan.

Die t500.. als je die koopt heb je daarnaast dus nog een vermogensregelaar (evt zelf bouwen) nodig en eventueel nog een waterpomp (water flow regulator) omdat de reflux klapt als je naar t toilet moet. Klinkt toch niet ideaal

Beantwoorden
Pagina 3 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?