He hoi!
Heeft iemand een idee wat bruine puntjes/stipjes/vlokjes in Suikerwash gestookte alcohol kunnen zijn? De hele batch (4,5) liter zit in een lichte jerrycan en was goed gelukt. Echter zitten er nu heel kleine roestbruine vlokjes in. De 2e batch is nog helder. Doe ik iets verkeerd? Of kan het een soort oxidatie zijn?
Een paar vragen: wat is het materiaal van de jerrycan? Wat is het alcohol-percentage? En waarin is de batch gedestilleerd?
Gedestilleerd in de t500 tenminste 92% (niet gemeten) in een kunststof jerrycan waar honingwijn in gezeten heeft.
Hmmm, in dat geval zou mijn vervolgvraag zijn: Was de jerrycan schoon en is deze bestand tegen 92% alcohol? Op sommige (buitenlandse) fora wordt het gebruik van diverse kunststofsoorten in combinatie met hoge ABV's afgeraden. Maar of dat de oorzaak van bruine vlokjes kan zijn???
Het zou vervuiling kunnen zijn inderdaad van honing of aanbranden van suikers .
maar ook een te hoge stook temperatuur waardoor het mee kan komen kan het geval zijn .
Heb ik ook wel eens gehad schuim meegekomen,dus te hart gestookt.je kunt het er uit filteren door het door een paar velletjes witte keukenpapier te gooien.