Heeft er iemand ervaring met de CHARENTE, en dan niet met een glazen potje maar deze die op stookwinkel staat.
Ik heb namelijk in de oude literatuur gelezen dat deze vorm van stoken ,een warme, zachte smaak geeft.
Aangezien ik vooral fruit wil vergisten zoek ik een kant en klare ketel, alcohol procenten zijn hier niet van belang, alleen smaak is belangrijk.
Voor alcohol is de T500 een optie.
Stuur http://www.stookforum.nl/member/kusleon/ even een PB anders, hij heeft veel ervaring met de Charente. Gaat als een kanon, mede door het systeem van het voorverwarmen van de volgende batch, dan hoef je nooit lang te wachten tot je de volgende stook kunt doen. Er staat op stooktv.nl ook ergens een kort fimpje van de Charente van Leon geloof ik.
Dit filmpje 🙂
Dat wordt dus Calvados en Cognac, gelukkig kan ik me tot sept. /okt. inlezen.
Dan heb ik pas mijn eerste appels en peren.
Kersen wordt een ander verhaal.
Dankzij @firewalker zijn gegevens http://www.stookforum.nl/thread/stookboeken-pdf-om-te-delen/ in stookboeken PDF ben ik alweer een stuk verder.
Mijn kennis Frans wordt dankzij YT ook een stuk verbeterd.
De weg naar het resultaat is op het moment fantastisch.
Jan je kunt hem vast klaarzetten, hij gaat t.z.t. zeker mee besteld worden.
Tegen de vakantie wordt mijn wenslijst alleen maar groter.
Goed te horen dat je je goed aan het voorbereiden bent William, het is zo leuk en geeft zoveel voldoening als je proeft wat je zelf gemaakt hebt!