Hallo allemaal,
Kan ik van donkerbruine basterdsuiker ook rum maken?
Yess you can! Elke suikersoort kan vergist worden en het soort suiker kan de smaak beïnvloedden. Het is alleen vaak duurder als grondstof en moet je zelf afwegen wat het waard is. Wel handig om van elk soort suiker een kilootje in huis te hebben want je kunt er gestookte moonshine mee zoet maken in combi met bijvoorbeeld vruchten en dan heb je wel veel smaak ervan.
Breng je dan alcoholpercentage terug met suikerwater?
of gewoon suiker in je moonshine
Vergisten vanaf bruine basterdsuiker heeft vrijwel geen invloed op de smaak. het is geen melasse, laat staan rietsuiker melasse. Hett is gewone kristalsuiker met invertsuikerstroop erdoorheen geroerd. Invert is ook gewoon kristalsuiker maar dan als siroop. Al dan niet gecarameliseerd (witte of bruine basterdsuiker)
Dranken op smaak brengen met basterdsuiker heeft meer invloed dan het vergisten er van.
Dankjewel ook zeer bruikbaar leer een hoop zo hahaha
Dag Frank,
Rum wordt eigenlijk gemaakt van melasse van suikerRiet. Stroop is meestal niets anders dan melasse van suikerBiet. Dan heb ik het over de stroop die je op de pannekoeken doet. Appelstroop is officieel ingedikte appelsap, maar ook daar zit tegenwoordig veel bietsuiker melasse in.
Je kunt het wel gebruiken, maar voor een betere smaak heb je er niets aan. Kijk maar eens in het grote rumtopic, daar wordt volgens mij het verschil tussen suikerriet en suikerbiet besproken.
Met enige regelmaat komt er rietsuikermelasse te koop op het forum, dat is eigenlijk het beste dat je kunt krijgen om rum van te maken.