Meldingen
Alles wissen

Gin uit vloeibaar mout extract?


Berichten: 30
Topic starter
(@rumdidum)
Eminent Member
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Hoi,

Ik heb nu een aantal keer turbo gist en suiker gebruikt voor gin. Wil prima maar zelfs na 3 keer distilleren en filteren blijf je het proeven. Is vloeibaar mout extract een optie en zo ja, hoeveel en welke gist zouden jullie aanbevelen? 

Beantwoorden
9 reacties
9 Reacties
ruud1
(@ruud1)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 138

@rumdidum 

hoi rumdidum, als je na 3x proberen met turbogist nog steeds smaken in je drank hebt die je er niet in wil , dan zou ik daar al mee gestopt zijn, ik heb het ook 1x geprobeert en er blijft idd een rare smaak in je distellaat zitten , ik ben daarmee gestopt .

beetje afhankelijk van wat je wil gaan maken zou ik eens kijken voor een vodkagist of een mangrove jack, je moet eens googelen en wellicht zijn er hier mensen die het je beter kunnen vertellen

suc6

ruud

Beantwoorden
(@rumdidum)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 30

@ruud1 dank je wel voor je reactie.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9957

@rumdidum 1 kg moutextract komt overeen meer 0,8 kilo mout .Eerste kwaliteit mout is theoretisch 800 - 830 gr suikers in praktijk gaat men uit van 70 - 75 % ( brouwzaal rendement) van de 800 gr suikers  dus 560 a 600 gr . Dus zou 474 mil alcohol zijn.

Mout extract is prima om mee te werken.

Er is hier al heel veel geschreven over de bijsmaak door gebruik van Turbo gisten.

T is zeker te adviseren iets anders / beters te gebruiken daarom.

Een zeer algemeen te gebruiken gist is b.v. de fermentis c70 , redstar dady , bakkersgist .

Beantwoorden
(@rumdidum)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 30

@robbert dank voor je reactie.

Hoeveel bakkersgist zou je dan gebruiken op 1 kilo moutextract?

Ik zie overigens wel dat het ongeveer 10 euro per kilo kost, dat is best wel prijzig vergeleken met gewoon kristalsuiker...

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9957

@rumdidum je maakt een beslag van het moutextract met een sg van rond 1070  .

Dan doe je per liter 3-4 gr droge bakkersgist erbij.

Ja het is duurder dan suiker maar je krijgt een alcohol met veel betere smaak / karakter. En dus ook een lekkerdere drank .

Beantwoorden
(@rumdidum)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 30

@robbert absoluut waar. Ik ga het maar gewoon proberen. Dank voor je informatie

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

@rumdidum over Turbo gist hoeven we het denk ik niet meer te hebben. Van de 10.000 berichten hier op her forum gaat meer dan de helft over turbo gist. Maar je hoef ze niet allemaal te lezen hoor want de conclusie is meestal het zelfde 😆 

Als je niet wil mouten is vloeibaar/poeder mout een idee maar wel een stuk duurder.

Mangrove Jack M44, Fermentis C70 of bakkersgist zijn prima voor een neutrale gin alcohol.

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

Ik was even naar de WC dus Robbert was me weer voor 😆 😆 🤣 

Beantwoorden
(@rumdidum)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 30

@rumo Nou precies, het mouten en maischen is wel een klusje. Daarom wilde ik dit eens proberen. En inderdaad, genoeg te lezen over turbogist hier.

Ik zal eens kijken naar deze gistsoorten

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?